USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцький пункт допомоги за тиждень відправив 11,5 тонни гуманітарних вантажів

16 Травня 2022 13:00
Луцький центральний пункт допомоги продовжує отримувати фото та відеозвіти від військових, голів громад і окремих громадян, до яких доправляли гуманітарні вантажі протягом тижня.

Так, за період з 7 по 13 травня волонтери з драмтеатру видали 11,5 тонни необхідного тим, хто постраждав внаслідок воєнних дій в Харківській, Київській, Миколаївській областях. Окрім того, лучани підтримали декілька військових частин, особовий склад яких бере участь у воєнних діях на сході країни, а ще – загони територіальної оборони Волині. Складено 38 актів про відправлення вантажів, інформують у Луцькій міськраді.

Серед того, що поїхало адресатам: продукти харчування, засоби гігієни, побутова хімія, літній чоловічий одяг, дитяче харчування, вироби медичного призначення, вода. До речі, це основні потреби, які є майже у кожному запиті, що надходять на адресу міської ради. Окрім того, до волонтерів звертаються про допомогу з ремонтно-будівельним інструментом, підручним матеріалом для прибирання завалів і розчищення тих територій, які зазнали нещадних бомбардувань ворога. Тому потреба в господарчому реманенті нині серед пріоритетних у Луцькому центральному пункті допомоги.

Знаючи це, міжнародні партнери України продовжують сприяти усім вищезазначеним. За минулий тиждень до Луцька прибуло 80 тонн гуманітарної допомоги з-за кордону: Англія, Норвегія, Німеччина, Польща. Так, Луцька міська рада спільно з польською фундацією Mewa привезли до нашого міста вантажівку гуманітарної допомоги. На 32-ох палетах розмістились медикаменти, засоби особистої гігієни, одяг, постільна білизна, продукти харчування тривалого зберігання, намети, спальні мішки, дитяче харчування, інвалідні візочки та корм для тварин. Усього – 20 тонн.

Координатор Луцького центрального пункту допомоги Володимир Захожий розповів, що сьогодні все важче доводиться знаходити та привозити вантажі, які вкрай потрібні для наших військовослужбовців та переселенців. Однак, завдяки тісній співпраці Луцької міської ради з міськими радами міст Польщі, Німеччини та Литви, а також з благодійними фондами, така можливість інколи виникає.

«Вантаж до Луцька приїхав з польського міста Піла, а до того міста він був доставлений з Англії. Це відбулось за умовами співпраці англійської та польської фундацій. У свою чергу, фундація Mewa, членом якої є наш постійний партнер Krzysztof Rauhut, перенаправила вантажівку до нас. Також дуже допоміг Andrzej Kurant, який вирішив логістичні питання», – зазначив Захожий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus