USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький терорист у суді: «Хочу переконати нашу владу зробити день антисистеми загальнонаціональним святом»

23 Квітня 2021 16:57
У Луцькому міськрайонному суді продовжують слухати потерпілих у справі Максима Кривоша, який влітку минулого року взяв у
заручники пасажирів рейсового автобуса
.

Прокурор наполягав продовжити тримати під вартою підозрюваного через тяжкість вчинених злочинів, повідомляє телеканал «Аверс».

Про день, коли підозрюваний захопив заручників, розповів неповнолітній Орест Думанський, який був у тому автобусі з мамою.

«Я побачив, як якийсь чоловік, це був Кривош Максим, рушив до водія. Також він кинув біля мене спортивну чорну сумку, – пригадує хлопець. – Він підійшов до водія, повернувся і сказав, що він Максим Плахой, що замінував цей автобус, що ми тепер його заручники».

Читати ще: «Наш суд не може бути справедливим, то хочу, щоб він був хоча би веселим»: луцький терорист наполягає на суді присяжних

Далі хлопець описав усе, що відбувалося в салоні автобуса: скільки разів та куди були постріли, що наказував робити Максим Кривош та як їх звільнили.

Сам підозрюваний каже: якби хотів когось убити, то зробив би це одразу. Тому вважає, що звинувачувати його у тяжких злочинах недоречно.

Зі слів потерпілих, його справжніх намірів вони не знали. Факт залишається фактом: лунали постріли та вибухи, їх взяли у заручники та залякали. Разом із тим, завдали й моральної шкоди.

Читати ще: «Show must go on»: луцький терорист готується до судового засідання як до «найголовнішого шоу в житті»

Після допиту свідків прокурор просив суд продовжити тримати чоловіка під вартою з огляду на закінчення попереднього терміну. Сам же Кривош вже розповідає про свої плани, коли його випустять на волю.

«Маю справу. Планую поїздку до Києва. Хочу переконати нашу владу зробити день антисистеми загальнонаціональним святом. Тобто переконати тих, хто в списку моїх вимог», – заявив він.
Суд залишив підозрюваного за ґратами ще на два місяці.

Нагадаємо, слідство порушило кримінальні справи проти Максима Кривоша одразу за сімома статтями: захоплення заручників, неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей, незаконне поводження із зброєю, примушування працівника транспорту до невиконання своїх службових обов’язків, посягання на життя правоохоронця, а також незаконне заволодіння транспортним засобом та терористичний акт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 24 Квітня 2021 00:10
Як же мене бісять такі ідіоти як цей потерпілий!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus