USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький турагент: коли закінчиться туристичний карантин і чи планувати відпочинок цьогоріч

7 Квітня 2020 10:30
Більшість туристичних агенцій і операторів зможуть пережити карантин у галузі. Відпочинок же краще планувати, починаючи з червня.

Про це розповів керівник кількох туристичних компаній Віталій Новицький, досвід роботи в туристичній сфері якого сягає 14 років. Він відповів на найактуальніші питання, які хвилюють останнім часом громадян, зокрема щодо поїздок, ануляцій путівок і перспектив майбутнього туристичного сезону.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує своїм читачам ознайомитися з основними тезами.

Хто такі туроператор, турагент і де ваші гроші?

Фактично туристичний оператор – це виробник турпродукту. Туристичний агент – це посередник, дилер, продавець, тобто той, хто продає тури туристичного оператора.

Схема працює за простим принципом: клієнт звертається в туристичне агентство, йому підбирають варіанти туру певного туроператора, клієнт його замовляє, тур бронюється, туроператор підтверджує бронь, виставляє рахунок турагенту, а клієнт оплачує його. Все. Під час туру обслуговування поїздки здійснює туристичний оператор.

Схема руху коштів приблизно така ж сама: клієнт віддав гроші турагенту, той, своєю чергою, – туроператору, а туроператор розрахувався за замовлення з готелем, авіакомпанією, перевізником і т. д.

У рідкісних випадках туристичний оператор працює напряму з клієнтами.

Що буде з турами на березень і квітень?

Усі тури, заброньовані в період введення карантину, по суті вже давно перенеслися на пізніші дати: липень, серпень, вересень. Якщо до цих пір ваш тур висить у повітрі, зверніться до свого менеджера – нехай він займеться перенесенням вашого туру на пізніший період. Рекомендую обирати дату поїздки не раніше червня.

Що робити з турами на травень, чи можна їх перенести?

Заброньований тур можна перенести на будь-який пізніший період. Туроператори роблять ці зміни: хтось – зі збереженням вартості туру, хтось – із деякими перерахунками. Ці питання розглядаються в індивідуальному порядку.

Як анулювати поїздку й повернути гроші?

На жаль, це найбільш невигідний варіант для всіх. По-перше, тому що всі туроператори проводять ануляції турів зі штрафними санкціями, розмір яких невідомий на період ануляції. По-друге, живі кошти повернуться не раніше, ніж через два-три місяці. І по-третє, якби всі клієнти одночасно розпочали б анульовувати свої поїздки, це призвело б до повного краху й банкрутства туристичної галузі. Тому туроператори ввели такі жорсткі міри щодо ануляцій. Якщо у вас є можливість перенести тур, то краще зробіть саме так.
Чи планувати відпочинок у цьому році?

На мою думку, до кінця квітня ситуація залишатиметься досить незрозумілою. Натомість у першій половині травня ми більш-менш зрозуміємо, куди рухається вірус, які країни починають відкривати кордони і які напрямки будуть актуальними найближчим часом.

Коли закінчиться туристичний карантин?

Це досить складне питання. Зараз відповіді на нього не знає ніхто. Очевидно, що в першу чергу карантин закінчиться в середині країни, ліквідуються блок-пости, обмежувальні процеси й розпочне відновлюватися внутрішній туризм.

Ваш прогноз розвитку туризму на найближчі 3-4 місяці в Україні.

У квітні – 100-відсотковий карантин. Якщо все буде добре, то з другої половині травня визначатимуться програми, країни, котрі першими зніматимуть карантини, готуватимуть курорти й розпочнуть приймати мандрівників. Хотілося б, щоби в червні вже розпочалися поїздки. А в липні, думаю, туристична галузь працюватиме, більшість курортних країн відкриють свої кордони й чекатимуть туристів. Частина українців теж адаптується до ситуації і хтось кудись уже зможе їхати.

Знову ж таки, це лише мої оптимістичні прогнози.

Чи судитись із турагентом і що треба знати туристам?

Усі ми працюємо в правовому полі, є договори клієнт-турагент, клієнт-туроператор і багато правових норм, які регулюють наші відносини.

Туристи повинні знати наступне. Перше – при подачі позову сплачується судовий збір, також треба оплатити послуги юриста чи адвоката. На мою думку, мінімально йдеться про 2000-3000 гривень. Друге – відповідачем є туроператор. Скоріше за все суд проходитиме за місцем розміщення відповідача, в Києві. Вашому представнику доведеться їздити туди на слухання. Відрядження – за ваш кошт. Ще один негативний момент – навіть якщо ви врешті виграєте суд, то не гарантовано, що, маючи рішення суду, ви зможете повернути свої кошти. Окрім того, судова тяганина може тривати роками. Тому я вважаю, що потрібно домовлятися.

Що робити в разі банкрутства туристичного агентства чи оператора?

До прикладу, наші офіси за 14 років пережили вже чотири кризи, тому ми готові до цієї ситуації, маємо чіткий план дій і не збираємося закриватися.

Щодо український туристичних операторів, то в принципі вони досить сильні в цьому плані. Більшість працюють від 10 до 25 років в Україні. Вони також пережили кризи і навчилися працювати в умовах нестабільності. Тому, я думаю, що вони теж мають прораховані алгоритми й схеми.

Змоделюємо ситуацію – закрився турагент. Клієнтська бронь усе рівно зроблена й оплачена туроператору. Її просто треба перенести під управління іншого турагента. Механізми для цього є. У результаті ваше замовлення буде доведене до кінця і ви поїдете відпочивати.

Інша справа – банкрутство туроператора. Скажу відверто: повертати кошти в збанкрутілих операторів складно, а точніше – майже нереально. У таких випадках потрібно домовлятися з туристичною агенцією на часткове відшкодування, можливо, з їхньої кишені чи на перезарахування коштів на майбутні подорожі.

Важливо, при виборі туристичної агенції звертати увагу на її надійність: скільки років вона працює, чи має офіс, який саме, яка кваліфікація менеджерів, скільки їх нараховується, чи оформлені вони офіційно, чи є сайт, які відгуки, аудиторія, контент у соціальних мережах тощо. Ці всі параметри дозволять зрозуміти, наскільки активна й дієва туристична агенція і чи варто їй довіряти.

Що стосується туроператорів, то є позитивні новини. За роки незалежності України збанкрутували лише три великих туристичних операторів. Для порівняння: в Росії – більше 30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Марта Показати IP 8 Квітня 2020 16:30
Чи повернули ви гроші клієнтам, які втратили кошти по вині оператора? Ви особисто віддали свої кошти хоч раз? Агент рідко коли віддає власне, бо він перерахував гроші туриста оператору.
Олександр Показати IP 9 Квітня 2020 09:49
Перенести по яким цінам,на яких умовах.??? А умова ще раз так доплатити !!!Однозначно суд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus