USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Краще перенести мандрівку: як діяти, коли придбали путівки на відпочинок до карантину

15 Травня 2020 07:40
Багато туристів ще минулого року масово скуповували тури на квітень і травень, за привабливими цінами, а нині лишаються вдома.

Киянин Андрій переглядає сайт однієї з авіакомпаній. Кілька місяців тому купив тут квитки на Мальту, разом з дружиною наступного тижня мав вже бути там. Втім, тиждень тому йому надійшло сповіщення, що рейс скасовано, йдеться в сюжеті ТСН.

Авіакомпанія запропонувала залишити гроші як бонуси – для наступних відпочинків. Інформації як їх повернути назад ані в листі, ні на сайті не побачили.

«У листі навіть не йшлося про те, що гроші можуть бути повернені на картку або ще у якийсь спосіб. Минуло більше тижня, жодної інформації по поверненню немає», – каже чоловік.

Як туристам перенести свої подорожі на зручні для них дати без доплат та чи існує можливість повернути гроші за авіаквитки та тури в повному обсязі – про це та інше розповідає голова Всеукраїнської організації туроператорів Ігор Голубаха.

У таку ж ситуацію втрапили й тисячі тих туристів, які придбали не лише авіаквитки, а повні тури на відпочинок. Родина кореспондентів ТСН Інна Боднар та Ігор Бондаренко – одна з таких.

«У цей вівторок ми мали ніжитися на березі Червоного моря в тому готелі, який хвалиться своїми рифами і дивитися на рибок», – каже подружжя.

Вони теж придбали тур ще задовго до карантину. Тепер, кажуть турагент запропонував їм перенести подорож до Єгипту на інший сезон, коли рейси поновляться, заморозити сплачені гроші, а потім обрати на них інший тур, або повернути гривні, але з умовами.

«Вирахують усі «фактично понесені втрати». Скільки це – не розуміємо, але нам натякнули що це багато», – зітхають вони.

Нині користувачі мережі засипають повідомленнями турагенції та авіакомпанії. Хтось вимагає компенсувати вже втрачені поїздки.

Керівниця туристичної компанії розповідає, що сплеск обурень від клієнтів стається саме зараз тому, що багато туристів ще минулого року масово скуповували тури на квітень і травень, за привабливими цінами, а нині лишаються вдома. За її словами, в середньому десь 100 туристів мало відїжджати в тиждень.

Майже усі клієнти погоджуються перенести відпочинок, бо розуміють: можуть лишитися і без туру, і без грошей – так написано в угоді.

«Зараз у всьому світі туроператори, готелі не можуть повернути гроші туристам. Це загальна проблема і дзвінками або судами цю проблему не вирішити», – зазначає керівник асоціації турагенцій Антон Рудич.

Він радить: якщо у вас через карантин мандрівка під загрозою – краще перенести на кілька місяців, як це пропонують туристичні агенти. Про поновлення міжнародного авіасполучення найближчим часом, кажуть у МЗС, поки не йдеться.


Як повідомлялося, Єврокомісія представить план відкриття кордонів і туризму в країнах Євросоюзу. Стратегія має допомогти скоординовано відновити туристичний бізнес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus