USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький аеропорт будуватиме київська фірма. Документ

11 Листопада 2011 09:32
Розбудовою цивільного летовища на базі військового аеродрому на вулиці Ківерцівській у Луцьку займатиметься київська фірма «Шанті».

У розпорядження «ВН» потрапив лист за підписом директора ТзОВ «Шанті» М.Березина до луцького мера Миколи Романюка. Як випливає із документу, саме це підприємство займатиметься розбудовою міського аеропорту.

Зокрема в листі йдеться: «ТОВ «Шанті» на підставі договорів, укладених з командуванням Повітряних Сил Збройних Сил України та військовою частиною А 3186 виступає експлуатантом військового аеродрому м.Луцьк. Ми прагнемо розвитку аеродрому та прилеглої транспортної інфраструктури, налагодженню сприятливого інвестиційного клімату регіону Волинської області та створення додаткових робочих місць».

Окрім того, як ідеться в документі, участь у будівництві аеродрому братимуть і закордонні партнери фірми.

Нагадаємо, будівництвом аеродрому спільного використання в Луцьку займатиметься Анатолій Коротинський - колишній очільник військового летовища, на базі якого створять цивільне.

Коротинський із 2 листопада звільнився із військової служби, ставши підполковником запасу. Але київська фірма, яка розбудовуватиме на військового аеродрому цивільне летовище, запропонувала йому керувати цим процесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
VSC Показати IP 11 Листопада 2011 10:04
Интересно, а какие объекты строила эта фирма? И что у них есть кроме юридического адреса и директора?
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 10:06
Ну це все добре - але це всього навсьго гола заява - яка попахує заграбастанням території - і тільки всього. Щосб мені моє чуття підказує що на тому все і скінчиться. Тому питання до журналістів що опублікуали цю інформацію - а де план дій фірми "Шанті" щодо луцького аеропорту ? тобто помісячно: перший місяць - робиться те і те, другий місяць - ...ну і т.д.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 10:08
Ця "Шанті" - це Росія ? Гугл каже що так - але жодна зсилка не відкривається чомусь...Спробуйте самі.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 10:12
До речі, демократичним партіям (свободівцям, фронтовикам)вартувало би взяти це питання під жорсткий контроль. Чи но тут "авіатор" Колесніков не замішаний. Тим більше корені ідуть в Москву...а він у нас любитель Росії на пару з Табачником - так що...
Я Показати IP 11 Листопада 2011 10:57
Дочірнє підприємство британської Shanti Capital Ltd - ТОВ "Шанті" - отримало право взяти в оренду аеропорт "Вінниця" на 25 років, повідомили в прес-службі компанії, пише «Комерсант-Україна». У презентації компанії вказано, що Shanti має намір інвестувати в розвиток аеропорту близько 200 млн дол. Зокрема, гроші будуть направлені на реконструкцію вантажного терміналу, який зможе приймати важкі літаки Boeing-737, Мул-76 і DC10-40F. Зараз в аеропорту можуть сідати невеликі літаки вагою до 135 т. "Крім того, ми оцінюємо можливість використання аеропорту за маршрутами паломництва хасидів - до Умані, Брацлав і Меджибож, а також для розвитку low-cost авіакомпаній", - йдеться в повідомленні Shanti. Shanti Capital входить в швейцарський конгломерат Martlet Air Group AG, вказано на сайті компанії. Інших подробиць про власників Shanti і Martlet в компанії не розголошують.
Я Показати IP 11 Листопада 2011 10:58
В догонку Компанія "Шанті", яка раніше орендувала аеропорт "Вінниця" і бере участь в управлінні санацією аеропорту "Бердянськ", отримала право оренди аеропорту "Кривий Ріг". Про це повідомить представник компанії Костянтин Вихристенко, пише "Дело". Крім того, компанія отримала попереднє погодження місцевих рад на оренду Сумського аеропорту і севастопольського аеродрому "Бельбек" строком у 25 років, а також веде переговори про управління Ужгородським і Запорізьким аеропортами. Представник не уточнив вартості оренди. "Зазвичай вартість оренди становить від 5% на рік від суми оцінки аеропорту. Оцінка проводиться компанією-оцінювачем, призначеної відповідною радою", - заявив Вихристенко. Він додав, що компанія розраховує почати інвестування у злітно-посадкову смугу аеропорту "Вінниця" у червні 2011 року. "Інвестування буде можливим після проходження процедури due diligence від PricewaterhouseCooper's AG.", - зазначив він. За його словами, першим етапом є інвестування в розвиток злітно-посадкової смуги, яке займає до 7 місяців з моменту отримання прав оренди або власності, "Потім ми плануємо прийняти 10000 хасидів на Рош Ашана і організувати регулярні рейси Вінниця-Тель-Авів. Це етап № 1. Потім ми проведемо аналіз ефективності розробленої бізнес-моделі і приймемо рішення про доцільність подальших інвестицій", - уточнив Вихристенко. Він зазначив, що зазвичай наступними етапами є інвестування в термінали, що займає від 12 до 30 місяців, і в логістику - від 3 до 7 років. "Інвестувати ми плануємо за рахунок швейцарських кредитних коштів", - зазначає Вихристенко. Нагадаємо, що 27 вересня 2010 року ТОВ "Шанті", отримала право взяти в оренду аеропорт "Вінниця" на 25 років з першочерговим правом викупу у приватну власність за умови виконання інвестиційного договору. Він також не уточнив, хто є власниками його компанії, відзначивши лише, що серед них є громадяни України та Швейцарії. Нагадаємо, що всі оприлюднені раніше рішення місцевих рад про передачу "Шанті" в оренду аеропортів були прийняті в другій половині 2010 - на початку 2011 року.
Zed Показати IP 11 Листопада 2011 11:06
Shanti Capital входит в Швейцарский инвестиционный консорциум Martlet Air Group AG, зарегистрированным в кантоне Цюрих (Швейцария) c кредитным потенциалом в несколько сотен миллионов евро. Shanti Capital - инвестиционная компания головная в инвестиционном и управленческом консорциуме, специально созданном для участия в инфраструктурных проектах в Украине. В частности, Shanti Capital является инвестором и оператором проекта реконструкции коммунальных аэропортов в г. Виннице, Севастополе, Бердянске и Ужгороде. Об этом сообщает УНИАН.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 11:29
Ок. Сердечно дякую. Значить все-таки Коелсніков (Умань, євреї і т.д.). Ну і нехай. Нема проблем. Тепер що зроблено вже тією Шанті: у зльотно-посадочну смугу аеропорту Вінниця мало початися інвестування в червні 2011 року. Почалося ? Чи є там якісь потуги до кращого ? І взагалі - чи інвестувала насправді (реально)хоч один цент в проголошені напрямки ? Просто тут питання стоїть жорстко: реальне інвестування - чи просто "прихватка" територій ?
VSC до Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 13:33
Скорее всего "прихватка". За этой фирмой, наверняка стоят наши отечественные воротилы. Деньги, честно уворованные в Украине, через офшорки возвращаются в виде инвестиций.
Manhattan Показати IP 11 Листопада 2011 14:23
Ситуація подібна до "картопляного тендеру", тільки тут ціна питання на пару десятків мільйонів вища. Є пропозиції від місцевих забудовників на цей проект, є проектні пропозиції,які пройшли кабінети Клімчука, Башкаленка, Романюка і всіх решти. От тільки питання в грошах, а точніше в інвесторах, яких наша недолуга влада не вміє, не хоче і не знає як і де шукати.Лгше всього віддати гектари землі в оренду на вічне віддання якомусь "Шанті" і поставити собі галочку - от бачте які ми молодці, аеропорт будуємо! Тільки от біда в тому що мине 4 роки влада знов поміняється, аеропорт так і стоятиме розвалюхою, земля в оренді на півстоліття(читай у власності Шанті)і шукай вітра в полі. Будувати звісно треба. Де взяти гроші? Віце-премЄр Колесніков обіцяв цитую Ою Башкаленка 17 грудня 2010 «Колесніков пообіцяв, що фінансування будівництва аеропорту буде здійснюватися з державного бюджету. Він сказав, що в березні 2012 року прилетить особисто літаком на наш аеропорт».«Вже почалися роботи щодо збору необхідної інформації. На наступному тижні наша делегація вирушить до Києва» повідомив перший заступник волинського губернатора. Він додав, що «мова йде про державну інвестицію в сумі 100 мільйонів гривень». «Питання фінансування вирішено на 100%. Колесніков знає, де взяти кошти на ці проплати», - впевнений Башкаленко. І шо? Де обіцяні інвестиції? Чи може Колесніков на фанері приземлиться на поле з кукурудзою біля Крупи?????
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 15:18
Не розумію...Колесников говорив про державні інвестиції - а тут приватна фірма - яка не має нічого спільного з державою... То де правда ??? Журналісти що опублікували інформацію - внесіть ясність! А то виходить що державні інвестиції плавно і "ніби непомітно" перетікають у приватні...
Анонім Показати IP 11 Листопада 2011 15:19
Можливо вартує запитати Клімчука з Башкаленком і Романюком вкупі - то хто ж таки буде інвестувати в аеропорт - і де тут держава ?
111 Показати IP 12 Листопада 2011 11:43
Ідентифікаційний код юридичної особи 37253596 Повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ШАНТІ" ( ТОВ "ШАНТІ" ) Місцезнаходження юридичної особи 83029, Донецька обл., місто Донецьк, Будьонівський район, ВУЛИЦЯ СВІТЛОГО ПУТІ, будинок 10А, кімната №2 ПІБ керівника юридичної особи БЕРЕЗИН МИКОЛА СЕРГІЙОВИЧ Інформація про здійснення зв’язку з юридичною особою тел. 0505224231 Місцезнаходження реєстраційної справи Виконавчий комітет Донецької міської ради Дата та назва останньої реєстраційної дії 17.08.2011 Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення не перебуває в процесі припинення Це - дані з ЄДРПОУ, відкриті для усіх. Ось і вушка Колесникова стирчать :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus