USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцький бізнес зобов'яжуть зробити велопарковки?

17 Серпня 2012 10:16
Власників нежитлових приміщень в обласному центрі Волині можуть зобов'язати облаштувати парковки для велосипедів. Таку вимогу хочуть внести у документацію, згідно з якою у Луцьку затверджують ремонт будинків.

Про це 17 серпня на своїй сторінці у мережі Facebook написав начальник управління міжнародного співробітництва та туризму міськради Микола Іванюк.

Так, посадовець повідав, що в Страсбурзі - більшість населення, навіть євродепутати, їздять на велосипедах, і для них створена відповідна інфраструктура.

«Тому, я звернувся до своєї колеги-депутата міської ради Бунди Наталії, щоб вона на черговій сесії міської ради оголосила депутатський запит, який би зобов'язував власників приміщень облаштувати місця для парковок велосипедів, а архітектуру внести це у вимоги під час затвердження документації на ремонт приміщень», - пише Іванюк.

Власне, причиною такого допису чиновника став пост в Facebook луцької громадської діячки Антоніни Євтодюк. Жінка обурювалася тим, що власниця одного з міських магазинів на її зауваження щодо необхідності облаштування велопарковки біля крамниці «у досить різкій формі порекомендувала їхати за покупками у ТАМ-ТАМ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
VSC Показати IP 17 Серпня 2012 10:31
Для начала обустройте тротуары для пешеходов, потом думайте про велодорожки, а уж после про велостоянки. Страсбург они вспомнили, не смешите людей, евроинтеграторы мля.
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2012 10:58
Нехай Микола Іванюк спочатку пересадить чиновників на велосипеди, тоді і заживемо як у Страсбурзі.А то як мавпи хочемо все копіювати з Європи, не зважаючи на свої реалії.
yari4ok Показати IP 17 Серпня 2012 14:28
Одного разу припаркувався біля "Директорії". Прив'язав ровер до поручнів біля східців. Так отримав моральних стусанів від охорони. Причому на запитання де мені залишити велосипед, коли мені треба у дане приміщення, охорона розводила руками від говорила: "Нас це не цікавить". Так от, я до чого. Дана ідея гарна! Було б не погано, щоб біля кожного навчального закладу, магазину, державної чи юридичної установи стояли велопарковки. Тоді люди не будуть переживати за залишений власний транспорт, і будуть все частіше користуватись велосипедами. Тоді менше людей буде у громадському транспорті, менше, можливо, користуватимуться власним авто.
жо Показати IP 17 Серпня 2012 15:06
Шизіки
Чеширский Кот Показати IP 17 Серпня 2012 16:37
Хочу чтобы возле каждого магазинчика была кучка песочка для котов.
Мягенька Показати IP 17 Серпня 2012 20:27
Невже вони зрозуміли, що нарешті треба надати місце не лише тачкам, а й велосипедам!!!! по всьому світі створені велодоріжки і велопарковки.... а то давлять велосипедистів, як мух, бо в других других немає свого місця на дорозі... вже який рік велокомітет Луцька добивається цього і щорічний велодень показує, яка реальна к-сть людей має, але не користується цим видом транспорту, бо і місця на дорозі нема і припаркуватися ніде... підтримую ногами і руками!!!
Чеширский Кот до Мягенька Показати IP 18 Серпня 2012 19:56
А что, у нас есть бесплатные стоянки для автомобилей? Кроме Там-Тама ничего не припомню.
Мягенька до Чеширский Кот Показати IP 19 Серпня 2012 15:51
якби ти знав різницю між словом стоянка і парковка, то таких запитань не виникало б ;) стоянки у велосипедів дома))))
Чеширский Кот до Мягенька Показати IP 20 Серпня 2012 12:11
Знаю, знаю. Именно парковка возле Там-Тама, единственная бесплатная. Остальные площадочки на два-три авто возле офиса не в счет. Так что на плачьтесь, что вы самые обиженные, у автомобилистов те же проблемы.
Мягенька Показати IP 22 Серпня 2012 09:47
чекайте-чекайте.... "Наш край" на Шевченка, "гранд волинь" на Волі, "Гостинець" біля ЗАГСу, "Фуршет" на Єршова, "ПАККО" обидва, "Колібріси"... та машину можна будь-де припаркувати і бути спокійним що її не спи..ять, а вел ні прив'язати, ні залишити, хоч з ним по магазинах ходи... тут нема, що рівняти... та й жалітися грішно... назвіть місця де вільно можна лишити свій вел у нас? велосипеди в парковочній справі більш вимогливі (у Луцьку)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus