USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Лише 2% опорних шкіл України отримало достатньо коштів, – нардеп

22 Січня 2018 10:40
У 2017 році лише 2 % українських опорних шкіл отримали достатню кількість державних коштів на розвиток. Про це у своєму запиті повідомила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич,інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що у 2016 році в Україні розпочали створювати опорні школи для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти та раціонального і ефективного використання ресурсів. На сьогодні на Волині вже створено 22 опорні школи із 63-ма філіями.

Ірина Констанкевич зауважила, що під час засідання Верховної Ради України на «Годині запитань до Уряду» (9 червня 2017 року) йшлося про те, що у 2017 році на фінансування опорних шкіл було виділено більше 621 млн грн. Разом з тим, за даними Інституту освітньої аналітики, у 2017 році понад 55 % опорних шкіл отримали додаткові кошти у розмірі менше 500 тис. грн, 18% – у проміжку від 500 тис. грн до 1 млн і лише 2 % опорних закладів отримали 4 млн грн і більше.

«Опорні школи не фінансуються на достатньому рівні. Є проблеми із довезенням учнів та матеріально-технічним забезпеченням. Проте саме це визначає ефективність функціонування і доцільність відкриття опорних шкіл. Відсутність передумов для організації комфортного освітнього середовища позбавляє мотивації місцеву владу і громаду щодо ініціювання створення опорних шкіл», – наголосила Ірина Констанкевич.

У зв’язку з такою ситуацією нардеп звернулась до віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадія Зубка та міністра фінансів України Олександра Данилюка щодо надання інформації про реальний стан фінансування опорних шкіл за підсумками 2017 року (в розрізі областей) та про фінансування опорних шкіл Волинської області, зокрема.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вихід Є! Показати IP 8 Березня 2018 19:25
Значть, треба урізати баснословні зарплати депутатам, міністрам та іншим подібним "труженікам", які й самі не знають, за що ж їм так щедро платять, що аж школам не вистачає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus