USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Олімпійський урок – на нових міні-футбольних полях

11 Вересня 2014 18:52
Відкритий загальноміський «Олімпійський урок» відбувся сьогодні, 11 вересня, у ЗОШ №11 з нагоди Дня фізичної культури та спорту. У різноманітних естафетах на новому міні-футбольному полі, облаштованому благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», змагалися команди трьох загальноосвітніх навчальних закладів №№ 11, 21, 25 у різних видах спорту.

Урочисте відкриття та перерізання червоної стрічки доручили заступнику голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірині Констанкевич.
Цьогоріч для реалізації програми фонду «Луцьку – спорт високих досягнень» міні-футбольні поля зі штучним покриттям встановили у п’яти луцьких школах №№11, 14, 15, 17, 18. Вартість облаштування таких спортивних майданчиків – майже 2,8 млн грн. Всього ж Луцьк отримав від благодійників 10 міні-футбольних полів. Минулого року відкривали нові спортивні об’єкти школи №№ 2, 3, 12, 16, 23.

«Щорічно, як і обіцяв засновник благодійного фонду, Ігор Петрович Палиця, встановлюємо 5 міні-футбольних полів. Це кошти, інвестовані у здоров’я наших школярів», – зазначила Ірина Констанкевич.

Хвилиною мовчання згадали присутні волинян з «Айдару», які загинули, захищаючи країну.

«Свято, хоча і затьмарене великим смутком і жалобою у Луцьку – ми прощаємося з героями «Айдару», нам сумно, що ці молоді люди своє життя поклали за мир і спокій в нашій державі, і тому ще більші зобов’язання на себе бере кожен з нас. Ми повинні своєю працею, своїм навчанням, своїм життям доводити, що пішли вони з життя недаремно, щоб Україна ставала сильною, впевненою, європейською державою. Не випадково гасло, яке розміщене на вашому полі – «Тренуйся щодня, ставай сильнішим». Бажаю бути сильнішими, здоровішими, успішними і в спорті, і в навчанні», - сказала заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.
Задоволені новим спортивним полем учні 3-А класу ЗОШ №11 Дмитро та Владислав розповідають: «Ми любимо грати футбол, нам дуже подобається новий спортивний майданчик».
«Тут можна не лише грати в футбол, а й вболівати за свою команду», – додає Владислав.

«Я в цій школі директором дев’ять років і протягом цього часу кафедра фізичної культури займала чільне місце. Ми здобуваємо хороші результати на олімпіадах та спортивних змаганнях. Це величезний подарунок всім дітям і подяка вчителям за хорошу роботу. Ми матимемо можливість надалі розвивати фізичну культуру і спорт. І в той же час, це поле є окрасою всього району, 40-го кварталу. Це вклад у здоров’я дітей. Окрім того, щорічно від благодійного фонду наші обдаровані діти оздоровлюються у Буковелі. І цього року 21 дитина за кошти фонду була оздоровлена в Буковелі», – розповіла директор ЗОШ №11 Марія Мороз.
Голова комітету з фізичної культури та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець подякував благодійному фонду за роботу, яка проводиться у місті для розвитку спорту і подарував Ірині Констанкевич медаль за внесок у розвиток фізичної культури.
«Як сказав Моссо: «Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки не можуть замінити фізичних вправ». Тому займайтесь спортом, любіть спорт. І тоді ви досягнете високих вершин», – сказав Юрій Волинець.
Змагання пройшли за олімпійським принципом – перемогла дружба. А Олімпійський тиждень продовжується і вже завтра свої двері для спортивних змагань відкриють ЗОШ №15 та 17 та гімназія №18.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан Бандера Показати IP 11 Вересня 2014 21:53
А таки молодці. Так за пару років в усіх школах будуть такі майданчики. Європа :)
таки да) Показати IP 12 Вересня 2014 00:23
...вибори, вибори кандидати - ....
Такі да Показати IP 12 Вересня 2014 08:52
Костанкевичка скоро зі шкіри вилізе, так хоче бути депутаткою
для Такі да Показати IP 12 Вересня 2014 09:07
то що може нічого не робити і Палиці, Костанкевич і фонду і тоді жаба волинська заспокоється....будемо в гімні жити....ти це скажи тим людям у яких пенсія 1 тис і нема на ліки....
карамазов Показати IP 12 Вересня 2014 09:11
Я хочу побачити депутата який стільки вклав за 2 роки у своє місто. Чи якщо свої вкладає, то погано, а як як розбазарює державні то нормально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus