USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лише 7% українців готові переїхати на зиму через російські обстріли

16 Грудня 2022 06:49
Російські терористи не припиняють завдавати ударів по критичній інфраструктурі України, сподіваючись занурити країну в блекаут. Однак, незважаючи на загрозу виведення з ладу системи електро- та теплопостачання, лише 7% українців активно готуються до переїзду в інше місце.

Навіть у разі тривалої відсутності основних комунальних послуг без інформації про терміни їхнього відновлення двоє з трьох опитаних кажуть, що не покинуть свій дім. Такі дані Міжнародна організація з міграції отримала у межах свого останнього опитування, повідомляє Obozrevatel.

Водночас приватні ресурси для виживання виснажуються, адже 43% домогосподарств в Україні вичерпали свої заощадження. Щоб заощадити 63% респондентів, обмежують споживання газу, електрики та твердого палива.

Читати ще: У випадку блекауту в Україні радіо- і телезв'язок працюватимуть щонайменше три доби

Голова Міжнародної організації з міграції в Україні Ан Нгуєн заявив, що майже 18 млн осіб – 40% населення України – потребують термінової гуманітарної допомоги.

«Ми повинні підтримати їх під час зими, особливо тих, хто не має доступу до притулку та тепла. МОМ закликає до збільшення зусиль, оскільки потреби зростають щодня», – сказав Нгуєн.

Примітно, що станом на грудень понад 5 млн осіб, які були переміщені в Україні або за її межами, повернулися додому. Наприклад, якщо у березні в Харкові залишалося близько 700 тис. жителів, зараз населення міста становить близько 1,1 млн осіб.

Зі свого боку органи влади на центральному та місцевому рівні реагують на найгостріші потреби людей відкриттям пунктів обігріву, де люди можуть зігрітися, зарядити телефони, випити чаю та отримати доступ до життєво необхідних послуг, таких як перша медична допомога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 16 Грудня 2022 07:47
Додайте ще 40% населення, це чоловіки яких не випускають
Надія до Олексій Показати IP 16 Грудня 2022 14:55
Не випускають з одної області в іншу ? По темі готуються переїхати ті хто має фінансову можливість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus