USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лише дві волинські школи мають державні електронні журнали

12 Січня 2021 17:30
Дистанційне навчання в деяких закладах розпочалося, а школи тільки-тільки починають приєднуватися до державної системи електронних журналів.

У грудні 2020 року Міністерство освіти і науки повідомило, що в Україні розпочали тестування програмного модуля електронних щоденників та журналів закладів загальної середньої освіти. А вже у січні до сервісу е-журналів та е-щоденників почали безкоштовно підключати школи, які ще не мають їх у користуванні.

Нагадаємо, модуль E-Journal є частиною модернізованої державної системи АІКОМ, яка займається збором, зберіганням та управлінням даними. Управлінням системою здійснює державна установа «Інститут освітньої аналітики».

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, представники ДНУ «Інститут освітньої аналітики» повідомили, що станом на 12 січня в системі зареєстровані лише дві школи з Волині. Всього в системі зареєструвалося 200 українських навчальних закладів.

Згадана система, пояснили в закладі, також передбачає, що учні матимуть і електронні щоденники. Доступ учням до е-щоденників має забезпечити адміністратор, визначений школою, після підключення її до системи.

На думку міністра освіти Сергія Шкарлета, електронний щоденник та електронний журнал – це сучасні інструменти, які дозволяють уникнути паперового дублювання, забезпечити доступ батьків до оцінки кожної дитини, а також дозволяють уникнути певних корупційних складових у виставленні оцінок.

До слова, у бюджеті на освіту на 2021 рік передбачили 1 мільярд гривень на організацію дистанційного навчання для всіх українських шкіл. У зв’язку з введенням локдауну деякі волинські школи розпочали дистанційне навчання з 11 січня, решта закладів, у яких ще тривають канікули, працюватимуть дистанційно з 18 січня.

Як інформують у МОН, підключення до системи відбувається у чотири кроки:

Крок 1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» ([email protected]) запит щодо підключення з обов’язковим зазначенням наступної інформації:

регіон (область);

місто/ОТГ;

назва закладу освіти з вказанням його ID у системі ДІСО;

ЄДРПОУ закладу освіти;

ПІБ відповідальної особи (адміністратора); електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);

телефон відповідальної особи (адміністратора).

Крок 2. ДНУ «Інститут освітньої аналітики» розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для даного ЗЗСО з відповідними правами доступу.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

Крок 4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus