USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Людей у Кульчині хоронять на городах. ВІДЕО

10 Травня 2013 11:20
Нове кладовище, ділянку на яке два роки тому виділили та освятили у селі Кульчин, віддали під забудову. Феодосія Ширіна першою поховала свого чоловіка на новому місці та за кілька днів її викликали до сільради та сказали, що призначення ділянки - інше, тому жінку попросили перепоховати її чоловіка, бо там, мовляв, земля виділена під забудову, а кладовище буде далі за метрів 200. Нині мешканцям села виділили іншу ділянку – на людських городах, - повідомляє телеканал новин «24».

Сільський голова Жидичина Олег Данкевич запевняє, що ніхто дозволів на розміщення там кладовища не давав, бо місце - в санітарній зоні. Жінка ж, за його словами, погодилась на перепоховання, однак аби зробити це, потрібен дозвіл санепідемстанції. Сільській голова каже, що вичитав у законі, що якщо перепоховання провести у перші 5 днів після захоронення, відповідні служби повідомляти не потрібно.

Селяни обурені тим, що могилу і хрест чоловіка Феодісії Ширіної перенесли без їх згоди та ще й на чужі городи.

Нині сільська рада виділила ділянку під кладовище на людських городах, які ті приватизували, та ще й нове кладовище розміщуватиметься вище сільськогосподарських ділянок мешканців села, тому вони бояться, що трупні води будуть потрапляти їм городи та колодязі.

Громадська активістка Алла Гаврилюк розповідає, що ділянка, яку тепер віддали під забудову, спочатку буда виділена під кладовище, тільки потім вже, коли могилу перенесли, сільський голова в телефонному режимі повідомив, що тут не може бути кладовища, бо ця земля продана під будівництво.

Олег Данкевич стверджує, що він такого не казав.

На користь нового кладовища, п’ятеро господарів відмовились від своїх наділів, втім частина людей знову ж таки стурбована, що на їх ділянки, які знаходяться нижче кладовища, стікатимуть води з могил.

Діючому кладовищу у селі Кульчин - понад 200 років, але тут і досі хоронять. Воно впритул прилягає до садиб і туалетів. Люди бояться пити воду зі своїх криниць.

Мешканка села Кульчин Лілія Шпак розповіла, що її дитина отруїлася важкими металами та потрапила до реанімації. Коли на вимогу лікарів, вона принесли проби води з п’яти сусідніх колодязів на аналіз, то «виявилося, що там уся таблиця Менделєєва».

Сільський голова, своєю чергою, каже, що пропонував під кладовище кілька земельних ділянок втім, на жодну люди не погодилися. Визнає, що запропонований варіант – не краще місце, але іншого запропонувати не може.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Небайдужа Показати IP 10 Травня 2013 14:23
А чому б Данкевичу у себе на городі не ховати людей? Відмовився б від свого городу і зробив би там цвинтар.
Іван Показати IP 10 Травня 2013 14:28
Цікаво, а що пообіцяв голова тим людям, які відмовилися від своїх земельних ділянок? Мені особисто не дуже віриться, що люди, які проживають у сільській місцевості і земля у яких чи не єдиний засіб до існування, так просто відмовилися від від "годувальниці".
Юрист Показати IP 10 Травня 2013 15:15
Раджу територіальній громаді звернутись до прокуратури із заявою про порушення кримінальної справи за ст. 297 КК України (Наруга над могилою...). В діях певних осіб явно вбачаються ознаки даного злочину.
НЕБАЙДУЖА до Юрист Показати IP 11 Травня 2013 12:41
ДАНКЕВИЧ І ЙОГО ЗЕМЛЕВПОРЯДНИК, ВВАЖАЮТЬ, ЩО В ПЕРЕПОХОВАННІ ВИННА ГРОМАДА, БО ПОХОВАЛИ НЕ ТАМ ДЕ ТРЕБА, А ЗЕМЛІ У НИХ ВІЛЬНОЇ ВЖЕ НЕМАЄ... ПОПРОДАВАЛИ ВСЕ... А ЗА КЛАДОВИЩЕ НЕ БУЛО ЇМ ЧАСУ ДУМАТИ!!!
ViNaPa Показати IP 12 Травня 2013 18:50
жах!!!!
старожил Показати IP 13 Травня 2013 23:06
кладовище буде том де виришила громада с. кульчин ане якась приєжа Алла аякщо люди видмовились вид огороду пид кладовище на корисьть громади подяка таким людям
місцевий мешканець Показати IP 16 Травня 2013 19:04
це все коїться вже дуже давно, ніхто не звертає уваги на жителів, а сільський голова напхав повні кишені за рахунок проданих земель, і живе в своє задоволення, ви б бачили який у нього будинок, а тим більше ремонт, ну не за власні ж кошти зроблено!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus