USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Люди використовували мою книжку як підручник, − Винничук. ФОТО

12 Березня 2013 18:29
Юрій Винничук презентував у Луцьку нові видання серії «Приватна колекція» та розповів історії створення власних книг.

Зустріч з письменником відбулася в бібліотеці СНУ ім. Лесі Українки 12 березня.




Модератор заходу, літературознавець Василь Ґабор заявив, що Юрій Винничук – «дуже писучий чоловік», адже його літературна праця налічує близько 30-ти власних книг та кілька десятків перекладів з англійської, валлійської, чеської та слов’янських мов.



Так, Юрій Винничук розповів, що одна з його книг «Житіє гаремноє» була написана за проханням Олександра Кривенка, колишнього головного редактора газети «Post-Поступ», аби скандальна публікація привернула увагу ще більшої кількості читачів.





«Кривенко звернувся до мене з проханням зробити скандал, щоб ще більше заохотити читачів. Я сказав − давай тоді надрукуємо щоденники Роксолани («Житіє гаремноє»). Він питає, чи є такий, а я кажу, що як нема, то буде. В одному номері я написав, що ці «щоденники» знайдені, зобразив цілу історію, як я їх знайшов. Загалом, я описував те, чим займалася Роксолана в гаремі, бо до того часу у нас казали, що вона в гаремі думала лише про Україну, і ніяких інших думок в неї не було. Але ж тоді залишається загадкою, чому султан, маючи кількасот секс-бомб із цілого світу, обрав звичайну дівчинку. Чим вона його взяла? Я думаю, не розмовами про Україну. От я й написав, чим саме вона його взяла,» − зазначив письменник.

За його словами, так звані «щоденники» викликали обурення у Союзу українок, адже, на їхню думку, справжня жінка не повинна «цим» брати.

Винничук додав, що «Житіє гаремноє» було написане ще у 1992 році, коли жодних книг на кшталт «Енциклопедія сексу», «Біблія сексу» не було, а «Камасутру» друкували лише у журналах.

«Взагалі ще не було жодних підручників, і люди не знали що і до чого, тому використовували мою книжку як підручник. Люди надсилали в редакцію купу листів і дякували мені,» − каже письменник.

Також Юрій Винничук розповів про нову книгу «Танґо смерті», презентація якої відбулася у вересні минулого року на Львівському Форумі видавців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Александр Показати IP 12 Березня 2013 18:36
Да уж, есть чем гордиться господину писателю.
Сергій Показати IP 12 Березня 2013 18:43
Насправді дуже талановитий письменник,але мені більш до душі його поезія,зокрема вірш "Убий пі...раса!"
Михайло до Сергій Показати IP 13 Березня 2013 08:44
"Рыбак рыбака видит издалека")
Forever Autumn Показати IP 12 Березня 2013 19:05
2 Александр, зразу видно, що ляпнули аби відзначитися ))) І жодного разу не читали. Що ж у нас на Волині за люди такі живуть - куди не глянь, всі злі. Читайте більше сучукрліт - і буде вам щастя))
Настя Шабала Показати IP 12 Березня 2013 20:46
В нього є файний вірш під назвою "Гівно". Почитайте чи подивіться відео.
Александр Показати IP 13 Березня 2013 10:59
2 пульс землі: а я и не скрываю. Да, не читал. Если на обложке написано "гов..о", я не буду убеждаться в обратном. Пусть Вам доставляет удовольствие читать его замечательные стихи, указаные комментаторами здесь, а также украинское "пособие по сексу". Уверен, это принесет Вам и моральное, и эстетическое наслаждение
Forever Autumn до Александр Показати IP 13 Березня 2013 11:32
2 Александр, ну якщо Вам кругом ввижається *імно, то це не проблеми ні мої ні автора. П.С. я вірші цього автора, до Вашого відома, ніколи й не читав. Але, певно, Ви вельми обізнаний у творчості, якщо берете на себе наглість так різко судити. Інакше, пробачте, це просто випендрьож з Вашої сторони ) Гарного Вам дня :)
Александр Показати IP 13 Березня 2013 12:53
2 пульс землі: Вы еще забыли упомянуть о моих умственной ограниченности и моральном уродстве.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus