USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лютеранська громада Луцька відзначила 20-річчя. ФОТО

26 Березня 2012 11:51
У неділю, 25 березня, Євангелійно-Лютеранська церква Христа Спасителя міста Луцька відзначила 20-ту річницю заснування, яке фактично стало відновленням діяльності лютеранської громади в Луцьку.
Про це повідомляє Волинська правда.
Участь в урочистому богослужінні взяли єпископ Німецької Євангелічно-лютеранської церкви в Україні Уланд Шпалінгер (лютеранська громада Луцька належить саме до цієї конфесії), настоятель громади пастор Ігор Тараненко та пастор лютеранської громади Львова Андрій Кузнецов.


Радість ювілею із луцькими лютеранами розділили ординарій Луцької дієцезії РКЦ єпископ Маркіан Трофим’як та пастор церкви «Дім Євангелія» ЄХБ Олександр Троць.


«Це дуже добре, коли християни ‒ об’єднані і нема розділень, а панує любов», – сказав, вітаючи луцьких лютеран, римо-католицький єпископ Маркіан Трофим’як. А представник баптистської спільноти Луцька, яка, як і лютерани, належить до протестантської гілки Християнства, подарував пастору громади книгу «Євангельський рух на Волині».

Член церковної ради Євангелійно-Лютеранської Церкви Христа Спасителя Луцька Жанна Табачук зачитала також вітання першого пастора цієї релігійної громади Веслава Лежбіцкі.

Завершилось церковне торжество спільною молитвою. А після богослужіння члени громади та гості мали нагоду неформально поспілкуватися за чаюванням.

«Громада в місті Луцьку належить до невеликих громад нашої церкви в Україні, але ми радіємо з того, що вона бере участь у християнському житті та привертає до себе увагу», – сказав, спілкуючись із журналістами, єпископ Німецької Євангелічно-Лютеранської церкви в Україні Уланд Шпалінгер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
kotyk Показати IP 26 Березня 2012 13:47
лютерани і католики разом - це круто)))
катя Показати IP 26 Березня 2012 15:42
ще б мормонів до компанії і прихильників Хаббарта. Люди! Ідіть в православну церкву, як там гарно, урочисто! Пам'ятайте, що ви приходите до Бога (передбачаю реакцію і критику священників)
Media vitae in morte sumus до катя Показати IP 11 Січня 2013 23:20
Вибачте, а в лютеран чи римо-католиків - не гарно?! і не урочисто?!
Вірянин Показати IP 26 Березня 2012 17:59
Православні, об"єднайтеся!
Ратибор Показати IP 26 Березня 2012 18:45
иудео-христианство глубоко чуждо сознанию славян
Helga до Ратибор Показати IP 1 Квітня 2012 23:44
Про яке іудео-християнство йдеться? Шановний читай вікіпедію - лютеранство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus