USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Мала приватизація: держмайно на Волині продали за 60 мільйонів

21 Травня 2021 15:01
Від продажу майнових комплексів державної форми власності, які розташовані на Волині, до державного бюджету надійшло 60 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо процесу приватизації на Волині, який відбувся в ОДА.

Заступниця начальника Регіонального відділення - начальниця Управління Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Тетяна Маслечко повідомила, що протягом 2020 року за результатами проведених аукціонів через систему Prozorro було укладено 13 договорів купівлі-продажу на суму 11 мільйонів гривень.

Читати ще: Розвалюхи за мільйони: як на Волині продають старі приміщення і чому відмовляються переможці

Цього року вже укладено 8 договорів купівлі-продажу, ще 5 договорів планують підписати і отримати кошти. До державного бюджету від продажу майна, яке розташоване на Волині, вже надійшло 60 мільйонів гривень.

«Станом на травень до переліку майна, яке виставляється на продаж, включено 28 об’єктів щодо яких триває підготовка. Вже оголошено два аукціони. Це єдиний майновий комплекс ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці». Аукціон має відбутися 3 червня. А також об’єкт малої приватизації групи інвентарних об’єктів. Аукціон має відбутися 27 травня. Ще 13 об’єктів будуть виставлені найближчим часом», - анонсувала Тетяна Маслечко.

З її слів, у червні планується виставити на аукціони державне майно, яке не використовується, що розташоване у Горохові, Любомлі, Камінь-Каширську та колишньому Іваничівському районі.

Нагадаємо, 30 березня відбувся аукціон з продажу окремого майна Луцького місця провадження діяльності ДП «Укрспирт». Фірма, яка декларувала, що заплатить 108 мільйонів гривень за це майно, відмовилась підписати договір. Тож фактично за об’єкт заплатили вдвічі меншу суму, ніж планувалося за першими результатами торгів. Переможцем стала пов’язана з лідером торгів фірма, а в аукціоні взяли участь мінімум три підприємства, які мали між собою зв’язки.

Читати ще: Замість 108 млн – 54. Як пов’язані фірми розіграли купівлю майна Луцького спиртзаводу

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus