USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Маленьких лучан вчили «штампувати» Замок Любарта

15 Березня 2017 08:00
У рамках програми «Культура і духовність» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» започаткував серію майстер-класів для творчих волинян. В Арт-галереї центрального універмагу Луцька відомі художники читають усім охочим лекції з історії мистецтва та навчають азів малярства.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Минулого тижня в межах виставки Володимира та Ярослава Жупанюків майстер-клас для діток провела Алла Жупанюк.

Днями Володимир Жупанюк відзначив 70-річний ювілей. Із Днем народження ювіляра привітала перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк:

«Ваші картини дуже світлі, позитивні. Зачаровуюся людьми, які творять таку красу. А коли творча ціла родина, здивуванню нема меж. Хочу побажати натхнення, творчого довголіття. Дай Вам, Боже, наснаги, щоб ми разом творили для Луцька такі гарні речі».

Після екскурсії Арт-галереєю, яку для юних художників провів Володимир Жупанюк, діти опановували техніку штампування картоплею. Зазначимо, що пані Алла – голова громадської організації «Чарівний пензлик», у якій займаються близько 60 вихованців.

«Я працюю з дітками від 4 до 15 років. Навчаю, як простими засобами з мінімальними затратами сил, часу та коштів отримати максимальний результат. У моїй роботі важливо, щоб дитина, створюючи художній образ, отримувала позитив. Сьогодні будемо вивчати техніку штампування картоплею. Це цікаво і для дітей, і для дорослих. Адже будь-яка робота у сфері образотворчого й декоративно-ужиткового мистецтва – це арт-терапія», – каже Алла Жупанюк.

Зі слів менеджера у соціальній сфері Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитра Зінька, майстер-класи від відомих художників уже розписано на березень. Щопонеділка та щосереди передбачено лекції з історії образотворчого мистецтва. По вівторках і четвергах усі охочі мають можливість ознайомитися з творчістю Василя Парахіна, а також опанувати ази народного малярства. У п’ятницю-суботу майстер-класи проводитиме Алла Жупанюк.

«Майстер-класи та лекції будуть цікаві і лучанам, і жителям інших населених пунктів Волині. Час проведення зручний – 16-та година. Для дорослих плануємо лекції з психології та філософії мистецтва у травні-червні», – каже Дмитро Зінько.

Шестирічна лучанка Валерія Кондратюк прийшла на майстер-клас із мамою. Дівчинка охоче штампувала шматочками картоплі цеглинки в’їзної вежі Замку Любарта. Одинадцятирічний Сергій Патіюк опанував ази малювання в художній школі. Але хлопчикові було цікаво попрацювати у новій техніці. Його роботу відзначила Алла Жупанюк.

«Майстер-класи в Арт-галереї ЦУМу триватимуть з березня до червня 2017 року. Записатися на майстер-класи можуть усі охочі в Офісах розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Участь – безкоштовна», – повідомляють у Фонді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus