USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Школа лідера ОСББ» запрошує на навчання

30 Серпня 2017 07:40
Усе більше лучан переконуються в тому, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) – одна з найефективніших форм управління будинком та житловим майном. Зараз у місті діє понад 300 об’єднань. Більш як сто з них створено за підтримки Офісів розвитку кварталу (ОРК) Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

Лучани, які створили ОСББ, відзна­чають низку переваг такої форми управління:

– власники квартир самостійно керують своїм будинком та вирішують, які проблеми потребують першочергового реагування;

– ОСББ має можливість обирати постачальників послуг та може відмовитися від оплати неякісних послуг; це призводить до того, що в результаті можна зменшити тарифи і значно підвищити якість обслуговування;

– енергетична модернізація будинку дає можливість значно зменшити платежі за житлово-комунальні послуги;

– люди мають змогу контролювати свої гроші та залучати додаткові кошти, наприк­лад, здавати в оренду місця загального користування з метою отримання прибутку.

Проект Фонду «Сприяння розвитку ОСББ» передбачає пакет підтримки для новостворених об’єднань:

– повну інформаційну та юридичну підтримку і на етапі створення об’єднання, і в процесі господарювання;

– компенсацію витрат на реєстрацію ОСББ;

– участь у «Школі лідера ОСББ» (тренінги, круглі столи та зустрічі з експертами в цій галузі);

– співфінансування потреб ОСББ, що спрямовані на поліпшення стану житлових будинків та прибудинкових територій.

Відповіді на питання, що виникають під час створення ОСББ чи в процесі господарювання, лучани можуть отримати в Офісах розвитку кварталу. На базі ОРК ще торік було започатковано комплексну програму «Школа лідера ОСББ», в рамках якої щокварталу відбуваються навчання. Участь у таких заходах беруть і керівники новостворених об’єднань, і ті, що працюють тривалий час. Цікавим є той факт, що лекторами наступної «Школи лідера» будуть уже чинні голови ОСББ, які поділяться власним досвідом господарю­вання.

Записатися на «Школу лідера ОСББ» можна за телефоном 095-117-08-16.

Рада голів правлінь ОСББ забезпечує права співвласників будинків

2 липня 2016 року в Луцьку зареєстровано ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька». Основна мета створення організації – забезпечення захисту прав та законних інтересів її членів, розвиток напрямку ОСББ в місті Луцьку, налагодження партнерських відносин між владою і ОСББ, вплив на процеси ухвалення рішень Луцькою міською радою у сфері ЖКГ, підтримка державної політики у сфері енергозбереження. Організація є неприбутковою, недержавною та некомерційною; здійснює діяльність зі статусом юридичної особи як непідприємницьке товариство, її основною метою не є отримання прибутку.

Валерій Корпач, представник ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька», член виконкому Луцької міської ради:

– Я два з половиною роки очолюю ОСББ, що на Карпенка-Карого, 9. На початку свого господарювання ми не могли нічого добитися від влади. Відповідно, постало питання, що потрібно гуртуватися і спільними зусиллями відстоювати свої права. Тоді за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» створили громадську організацію. Зараз є реакція та розуміння органів влади. Нам ідуть назустріч у питаннях встановлення теплових лічильників, розбудови прибудинкових територій, виділяють чималі кошти, реагують на наші звернення. За цейперіод збільшилася кількість ОСББ. Вагому підтримку співвласникам багатоквартирних будинків надає Фонд. Сприяння у створенні ОСББ та підтримка в подальшому господарюванні, встановлення спортивних майданчиків, тенісних столів, залагодження інших наболілих проблем – це все суттєва допомога для лучан.
Основними напрямками діяльності ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» є:

– розгляд звернень голів правлінь – членів ГО щодо дотримання вимог законодавства у сфері ЖКГ і об’єднаннями, і органами державної влади України, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами;

– підтримка основних напрямків державної політики у сфері енергозбереження;

– надання роз’яснень та консультацій з питань застосування норм законів України у сфері житлово-комунального господарства;

– забезпечення супроводу фіскальної перевірки ОСББ за зверненням членів ГО;

– підготовка та участь в опрацюванні проектів програм підтримки;

– представництво та активна участь представників ГО у виконавчому комітеті Луцької міської ради;

– збільшення кількості членів ГО, поліпшення ефективності та якості її роботи;

Принципова позиція організації – конструктивний діалог з органами Луцької міської ради та державної влади з усіх неврегульованих питань (громадські слухання, круглі столи, участь у засіданнях профільних комісій Луцької міської ради тощо).

Петро Бойко, голова ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька», депутат Луцької міської ради:

– У бюджеті Луцька на 2017 рік передбачено серйозну підтримку діяльності ОСББ. «Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста Луцька на 2015-2019 роки» цього року профінансовано в чотири рази більше, ніж торік. Спочатку на підтримку ОСББ було передбачено 2,5 млн грн. Однак надійшло дуже багато звернень, тому в травні на прохання представників нашої громадської організації (тоді обов’язки міського голови виконував Ігор Поліщук) на підтримку ОСББ виділили ще 5,5 млн грн. Для нашого міста 8 млн грн – серйозна сума. За ці кошти ОСББ планують замінювати покрівлю, труби водопостачання, здійснювати ремонт внутрішньобудинкових мереж.
Довідково:

Загальна кількість об’єктів житлового фонду міста Луцька нараховує 1643 багатоповерхові будинки. З них 46 обслуговує МЖК №8, 103 – МЖК, 1120 – інші жеки. Станом на 31 липня 2017 року зареєстровано 338 ОСББ, які створено на базі 374 багатоквартирних будинків. За сприяння Офісів розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у рамках проекту «Сприяння розвитку ОСББ» було створено 112 ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus