USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мальта вимагає від Британії повернути їй зуб мегалодона, подарований 7-річному принцу

29 Вересня 2020 14:07
Мальта вимагає повернути їй зуб доісторичної акули, який подарував британському принцу Джорджу натураліст сер Девід Аттенборо, заявивши, що скам'янілість повинна залишатися на острові, де її знайшли.

Про це повідомляє портал Times of Malta, передає Укрінформ.

Кенсінгтонський палац оголосив про подарунок в суботу, 26 вересня, заявивши, що гігантський зуб був подарований 7-річному принцу, коли Аттенборо був присутній на приватному перегляді його останнього документального фільму про навколишнє середовище з членами королівської сім'ї.

Аттенборо знайшов скам'янілість під час сімейного відпочинку на Мальті в кінці 1960-х років. Вона була у м'якому жовтому вапняку, і, як вважають, їй близько 23 мільйонів років.

Однак міністр культури Мальти Хосе Еррера сказав, що зуб повинен бути в місцевому музеї, і пообіцяв "запустити справу", щоб повернути його.

«Є деякі артефакти, які важливі для мальтійської природної спадщини, які опинилися за кордоном і заслуговують на те, щоб їх повернути», - сказав Еррера, не вдаючись у подробиці того, як він має намір повернути скам'янілість.

Варто зауважити, що цей зуб колись належав мегалодону, вимерлому виду гігантської акули, яка могла досягати в довжину до 16 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus