USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Марш проти Макрона: у Парижі били вітрини і ламали банкомати

18 Листопада 2017 23:27
Декілька тисяч осіб пройшли «маршем на Єлісейський палац» проти антисоціальної політики президента Франції Еммануеля Макрона в суботу, 18 листопада.

Ініціаторами маніфестації стали представники головних французьких профспілок, повідомляє RFI.

За даними організації «Соціальний фронт», що координує представників декількох профспілок і рухів, на марш в центрі Парижу вийшли 3 тис. осіб, поліція нарахувала 1800 учасників.

«Ми скажемо президентові багатих, що ми думаємо про те, які збитки він збирається спровокувати», - скандував представник профспілки CGT, що йшов на чолі колони.

Маніфестанти йшли по правому берегу Парижу, від площі Маршала Жуена до бульвару Осман, де знаходиться Єлісейський палац, з плакатами і димовими шашками.

Як зазначає агентство, в ході брали участь представники украй лівої партії Жан-Люка Меланшона «непокірна Франція» і антикапіталістичної партії НПА.

Радикальні активісти антифашистських і антикапіталістичних рухів під час руху колони били шибки у відділеннях банків і ламали банкомати. Проте в поліції заявили, що хода пройшла без серйозних інцидентів, якщо не рахувати близько десятка розбитих вітрин.
Попередні великі маніфести проти політики Макрона пройшли у четвер, 16 листопада. Тоді у всій Франції, за даними поліції, на вулиці вийшли 80 000 чоловік. Але «Соціальний фронт» порахував ці демонстрації занадто скромними і закликав незадоволених до більш рішучих дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тоя Показати IP 19 Листопада 2017 00:43
А на що чекають українці,- ЧАС ВСТАТИ, ДОРОГІ МОЇ СПІВВІТЧИЗНИКИ! Світ вчить як із злом боротися і пора встати до справжнього бою. Нічого не змінилося в країні по тому як загинула ,,Небесна Сотня,, Пора відкрити очі і в імя тих хто загинув і звичайно для нас з вами і наших нащадків, і треба сміливо знищувати ворогів, а їх є немало всередині країни.
Ех до Тоя Показати IP 19 Листопада 2017 14:12
Здається хтось тут закликає до державного перевороту? Куди встати? Встали 2 рази уже і зараз сидимо на ду*і і в д*пі. Французи мають високий рівень життя бо замість с*ати в коментах йдуть працювати і не кидають недопалки на зупинці і плюють насіння. До роботи а не до протесту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus