USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масові протести: у Франції призупинять підвищення податку на пальне

4 Грудня 2018 10:53
Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп після насильницьких протестів у країні оголосить про низку заходів, в числі яких – заборона на підвищення акцизів на пальне.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на BFMTV.

Зазначається, що прем'єр-міністр готується оголосити про декілька типів заходів.

Такий бажаний «жовтими жилетами» – мораторій на підвищення акцизів на дизель і бензин, запланований з 1 січня. Крім того, Едуар Філіпп оголосить про консультації щодо заробітної плати, а також «декілька інших символічних заходів».

Відомо, що напередодні ввечері уряд провів консультації щодо того як реагувати на вимоги учасників протестів, які тривають у Франції.

«Глава уряду продемонструє сильний жест у найближчі дні», – заявив міністр культури Франк Рістер.

Раніше уряд Парижу повідомив, що сума збитків внаслідок мітингу минулими вихідними становить 3-4 мільйони євро.

1 грудня під час вуличних протестів у Парижі 133 людини отримали поранення, серед них 23 поліцейських. Правоохоронці затримали понад 400 учасників масових протестів проти підвищення цін на паливо, 378 демонстрантів заарештували. Демонстранти зводили барикади, палили автомобілі, били вітрини і вступали в сутички з поліцією і групами інших протестувальників У зв’язку з масовим безладом в місті, влада Франції роздумує над введенням режиму надзвичайного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аноним Показати IP 4 Грудня 2018 11:34
Глупые меркантильные французы с зарплатами в 3 тысячи евро вышли на улицы против повышения цен на бензин и добились своего. За тысячи км люди с зарплатами в 300 долларов смиренно отдавали половину зарплаты за тарифы, ждали томоса и присоединения к «европейской семье народов»
Лучанка Показати IP 4 Грудня 2018 12:17
Французи не тупі! Правильно що боряться за свої права , навіть якщо й зарплата 3 тисячі євро. Це ми українці тупі і смиренні , все стерпимо. Навіть залізо ржавіє якщо на нього капати зверху. Надіюсь що і в українців увірветься терпець. Тоді наші правителі будуть втікати не в Росію а на Панамські острова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus