USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Маски в дефіциті: чи реально в луцьких аптеках знайти засоби захисту

1 Квітня 2020 21:05
Маски, рукавички та антисептики – засоби індивідуального захисту, які необхідні задля того, аби убезпечити людей від зараження коронавірусом. Однак у луцьких аптеках вже не перший тиждень на них справжній дефіцит.

В облдержадміністрації переконують: нині запаси на прилавках аптек поповнили, тож нарешті маску може придбати кожен. Чи справді це так, перевіряв телеканал «Аверс».

Медики радять дотримуватися умов карантину – у громадських місцях одягати маски й рукавички та не забувати користуватися антисептиками. Втім знайти маски в аптеках обласного центру не так вже й просто, адже у наявності їх майже немає.

У Волинській ОДА кажуть: проблему вдалося залагодити, мовляв, цих засобів захисту в аптеках тепер вистачає. Заступниця голови ОДА Тетяна Щербак стверджує, що Волинь нині значно краще забезпечена, ніж багато інших областей в Україні.

«Нам докоряли, що немає масок. Йдіть в аптеки, вони там уже є», – запевнила чиновниця.
Читати ще: У яких аптеках на Волині можна придбати маски та рукавички

Повідомлення на вході до першої ж аптеки, в яку завітали журналісти, сповіщає, що у наявності немає ні масок, ні антисептиків. Виявилося, що оголошення досі актуальне, й навіть рукавички закінчилися. Щоправда, рукавички мають привезти. З ними, каже провізор, перебоїв не було. А от коли надійдуть у продаж маски, ніхто не знає.

У пошуках засобів індивідуального захисту журналісти відвідали ще кілька аптек, проте і там масок не знайшли. Деякі відвідувачі радять вдаватися до хенд-мейду й шити маски самотужки – зі старої наволочки, хустини чи майки. Мовляв, надіятися на аптеки нині не варто.

Обійшовши з десяток аптек, нарешті вдалося знайти ту, де у наявності є все необхідне. Тут і респіратори різних видів, і маски з марлі та бавовни. Однак ціни від початку карантину помітно зросли.

Тож знайти в Луцьку маску нині таки реально. Щоправда, в пошуках доведеться обійти не одну аптеку. А це все-таки несе за собою чималий ризик потрапити у велике скупчення людей.

Викласти за маску, яка ще недавно коштувала копійки, доведеться від 12 до 85 гривень. Також не варто забувати, що такі засоби недовговічні, тому їх часто треба замінювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Людина Показати IP 1 Квітня 2020 21:33
В інтернеті є ролик-звернення одеських медиків до президента відносно реального забезпечення лікарні. Там чиновники теж наобіцяли. А в реаліях навіть в магазин за їжею сходити не можна бо при вході вимагають входити тільки в масці. Звичайно, можна пошити аби що для показухи та прати кожен день щоб не дихати накопиченими бацилами. Краще використовувати ношені хоча б 3 дні труси, тоді бацила вас буде точно облітати стороною, а від нудоти ліки в аптеках поки що ще точно є.
ототак Показати IP 1 Квітня 2020 21:33
Більша половина того, що кожного дня каже та заступниця Щербак не є правда! Ну може з кабінету краще видно...
Анонім Показати IP 1 Квітня 2020 22:01
не реально. ні антисептиків, ні масок НЕМА!
Лучанин Показати IP 1 Квітня 2020 22:24
Купив сьогодні 4 маски багаторазового застосування по 16 грн за шт. В центрі на Волі медтехніка Волиньфарм.
Земляк Показати IP 3 Квітня 2020 13:30
Вчора в аптеці в Сільпо на Рівненскій відповіли що масок нема!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus