USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Серед наших людей багато «винахідників», які збирають одноразові маски на смітниках», – луцька лікарка

5 Квітня 2020 09:58
Міністерство охорони здоров’я рекомендує та наполягає не заходити без масок в громадські місця – крамниці, аптеки тощо. Адже нині всіх людей розглядають як потенційно інфікованих.

Таку заяву днями зробив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише «Українська правда. Життя».

«Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину. Це не засіб індивідуального захисту. Коли є маска, то виділення біологічного матеріалу, яке може містити збудник, зменшується і не досягає півтора метра, а може виділятись не більше ніж на 10-15 сантиметрів, – пояснив заступник міністра охорони здоров’я. – Тому у разі недотримання соціальної ізоляції, маска на обличчі людини, яка ще, можливо, без симптомів, але може бути інфікованою, знижує ризики зараження інших. Тому ми закликаємо всіх носити маски».

Також Віктор Ляшко розповів, що респіратори з клапанами видиху захищають лише людей, які такі респіратори носять.

«Клапан видиху дозволяє виділятися великій кількості повітряного потоку, який може містити збудник інфекційної хвороби», – уточнив санітарний лікар.

До слова, як правильно позбуватися від використаних засобів індивідуального захисту, розповіли у сюжеті телеканалу «Аверс».
Маски та рукавички – найпопулярніші засоби захисту в умовах карантину. Проте надзвичайно важливо обережно їх утилізовувати – щоб не розповсюджувати небезпечні інфекційні захворювання.

І хоча маски нині в дефіциті, людей має турбувати не тільки те, де їх придбати і як правильно носити, а й те, як безпечно їх викидати.

«Серед наших людей дуже багато «винахідників», які вже збирають одноразові маски на смітниках, – констатує заступник директора Луцької міської дитячої поліклініки Любов Козіна. – Тому, щоб цього не траплялося, після того, як зняли маску, поріжте її краще або загорніть у щось, щоб її не було видно».

Просять викидати одноразові маски та рукавички запакованими і працівники КП «Луцькспецкомунтранс», зокрема й заради безпеки самих комунальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 5 Квітня 2020 11:19
Чи не належать маски до медичних відпадів ? То так ви їх утилізуєте ? То ви відповідаєте за забруднення середовища небезпечними відпадами !
Людина до 123 Показати IP 5 Квітня 2020 12:13
Утилізуй сам себе, мічту буде легше дихати
123до,,людини,, Показати IP 5 Квітня 2020 12:45
Такі як ти то теж відпади.
лучанин Показати IP 5 Квітня 2020 13:17
Щоб дотримуватись тих рекомендацій,потрібно,щоб маска коштувала 10копійок,а вона коштує 17.50грн.А пенсія_1600грн.Хто підскаже вихід?
Вихід до лучанин Показати IP 5 Квітня 2020 14:08
Нитка, голка, шмат канини чи марлі. Пошити декілька масок. І прати їх з милом. А також періодично прасувати праскою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus