USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Маски й термометри: як складатимуть «карантинне» ЗНО

22 Квітня 2021 22:51
Температурний скринінг буде обов’язковою умовою участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО).

Як передає Укрінформ, про це під час онлайн-вебінару «Вакцинація від COVID-19 для освітян» повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко.

«Цьогоріч на нас накладаються додаткові зобов’язання щодо забезпечення правильних умов проведення ЗНО. Як і минулого року ми будемо пропонувати учасникам вимірювати температуру. Це буде обов’язковою умовою участі в ЗНО як для учасників, так і для працівників пунктів тестування. Також учасники мають використовувати засоби індивідуального захисту, приміщення будуть дезинфікуватися спеціальним чином, допуск до приміщень пунктів ЗНО відбуватиметься в певні періоди, що дозволить зменшити кількість соціальних контактів», – розповіла Вакуленко.

Вона наголосила, що в цьому році як працівники пунктів тестування, так і учасники повинні мати свої маски або респіратори у необхідній кількості та індивідуальні санітайзери.

Читати ще: Учні, які найкраще складуть ЗНО, отримають 10 тисяч стипендії

Минулого року такими засобами процес ЗНО забезпечували партнери МОН НАК «Нафтогаз», Посольство Швейцарії в Україні, ЮНІСЕФ.

Цьогоріч держава забезпечує фінансування закупівлі засобів дезінфекції для підготовки пунктів ЗНО.

На ЗНО зареєструвалося майже 390 тис. осіб. Згідно з планом вакцинації зараз триває щеплення від COVID-19 працівників освіти, які будуть долучені до процесу організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Вакцинувати їх планується вакциною CoronaVac китайського виробника Sinovak.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus