USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Масові заворушення в Барселоні: люди перекрили міжнародний аеропорт

14 Жовтня 2019 20:33
Іспанський суд ухвалив від 9 до 13 років ув’язнення для лідерів прихильників незалежності Каталонії. Це викликало бурхливий резонанс у суспільстві. Тисячі людей на знак протесту заблокували міжнародний аеропорт у Барселоні. Поліція застосувала сльозогінний газ та кийки.

Про це повідомляє 24 канал.

Зауважимо, що Верховний суд Іспанії вважає доведеним, що восени 2017 року в Каталонії були «незаперечні факти насильства». Утім, достатньо доказів до засудження лідерів каталонців саме за заколот – не знайшов.

Протестувальники виявили категоричну незгоду з вироком суду, організувалися завдяки соцмережам і вирушили до аеропорту Ель-Прат у Барселоні – другого за важливістю міжнародного транспортного авіахабу Іспанії.


Нагадаємо, у вересні в Барселоні понад пів мільйона людей вийшли на мітинг за незалежність Каталонії. Сам процес старитував 12 лютого. На лаві підсудних – 12 політиків та активістів, звинувачених в організації повстання та розтраті державних грошей. Прокуратура Іспанії просить для них до 25 років в’язниці. Наразі вироки отримали 9 людей, найбільший строк – 13 років – у ексзаступника голови уряду Каталонії Оріола Жункераса.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум про незалежність від Іспанії. Тоді більшість голосів мешканці Каталонії віддали за відокремлення від Іспанії. Але центральна влада не визнала референдум і його результати, а іспанська поліція застосувала силу проти прихильників незалежності Каталонії.

11 жовтня глава уряду Каталонії Карлос Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії
. Проте вже 27 жовтня Сенат Іспанії призупинив автономію Каталонії і в регіоні ввели пряме управління. Після цього парламент та уряд Каталонії розпустили
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пастор курячегузно Показати IP 14 Жовтня 2019 21:08
Ату їм! Наші хлопці дорого не візьмуть _10 соток іспанської землі на узбережжі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus