USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

МАУ припинить польоти в Таїланд, Дубай – під питанням

14 Січня 2020 16:59
Авіакомпанія МАУ може найближчим часом закрити рейси до Бангкока, а перельоти в Дубай залишаються під питанням. Це зумовлено тим, що літакам МАУ доводиться облітати Іран, після того як там був збитий літак української авіакомпанії.

Про це розповів президент МАУ Євген Дихне, пише 24 канал. Він уточнив, що політ до столиці ОАЕ через територію Ірану займав раніше 5,5 години і 6 годин у зворотному напрямку. Тепер на це буде потрібно трохи більше 8 годин, оскільки літакам потрібно буде робити дозаправку.

Відповідаючи на питання, чи скасовуватимуть найближчим часом рейси в Дубай через те, що облітати Перську затоку економічно невигідно, Дихне сказав: «Дубай – під питанням. Як його виконувати, яким повітряним судном? Ми «дев’ятисоткою» ( Boeing 737-900), найважчою, не долітаєм туди без посадки. Зараз сісти можна в Ларнаці або в Анталії на дозаправку. Варіанти є, якщо ми знайдемо їх доцільними. Нам же ще потрібно конкурувати з тими, хто не облітає цей район.

Бангкок, напевно, ми закриємо. Зараз ми літаємо туди вже в збиток. Просто вивозимо пасажирів, які купили заздалегідь квитки. Зараз сезон відпочинку, і ми просто повинні довиконати зобов’язання перед масовим туризмом. Після цього періоду цей напрямок ми закриємо», – розповів президент МАУ.

Щодо польотів з Києва до Пекіна, то, за словами Дихне, відновлення рейсів до столиці Китаю можливо «тільки в разі, якщо ми повернемося колись до первісного маршруту» (тобто через територію Росії).

«Плюс 3 години на колі, занадто багато пального витрачалося на обліт. У тих цінових категоріях, в яких обслуговується цей рейс, ми не могли його виконувати далі. Його треба було закривати значно раніше», – сказав глава МАУ.

Щодо відновлення рейсів до Тегерана, Дихне категорично заявив, що зараз такі варіанти навіть не розглядаються.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 15 Січня 2020 18:01
в УРКАїні ніякий бізнес невигідний. лоукостерам вигідно за 50 євро літати, а МАУ не вигідно за 300 євро

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus