USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Майдан як екзамен для українців: у Луцьку згадали Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2018 16:43
Переломним моментом історії та днем відродження української нації називають трагічні події Революції Гідності.

Година пам'яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають...» відбулася у Палаці культури Луцька 20 лютого.

Розпочали захід з виконання тужливої пісні «Пливе кача», під звуки якої свого часу прощалися з Героями Небесної Сотні. Присутнім наголосили, що ми не маємо права забути Героїв Волині, які загинули на Майдані, забути ті страшні дні лютого 2014 року, коли стріляли у беззбройних людей, по-звірячому добивали поранених, стріляли у медиків та журналістів.

Згадали про Василя Мойсея, який щиро любив сім’ю, найбільше маму, а Україну – понад усе, Сергія Байдовського, який народився у Нововолинську, проживав у Луцьку, навчався у інституті розвитку людини, Едуарда Гриневича з села Деревок Любешівського району, який їхав на Майдан зі словами «боротьба за вільну Україну – справа честі та гідності». Не забули і про Віктора Хом’яка з села Горишів Ківерцівського району, який залишив доньку і стареньку матір, Івана Тарасюка, який був патріотом, хотів, щоб Україна була по-справжньому вільною і щасливою, Юрія Сидорчука з села Дерно Ківерцівського району, який не міг стояти осторонь і дивитися на знущання над простими людьми, Олександра Бадеру родом з Володимира-Волинського, який проживав у Києві та все життя мріяв жити у вільній, заможній країні. Вдячність та низький уклін висловили родичам загиблих Героїв.

На спомин про трагічні та визначальні для України події лунали численні музичні номери.

Учасник Революції Гідності Олександр Нечипорук зауважив, що сьогодні пам’ятний і сумний день, який, з іншого боку, є днем відродження української нації.

«Ми пройшли цей екзамен і показали, що ми не малороси, ми українці. Ми не захотіли стати малоросами. Нам постійно хочуть нав’язати панування над нами, але ми показали, що ми вільний, свободолюбний народ, і не потерпимо ніякої диктатури», - зазначив учасник Майдану.

Він наголосив, що варто пам’ятати, що ніхто окрім нас не захистить нашу домівку, як це можна побачити за Будапештським меморандумом чи правоохоронцями, які не здатні захищати народ за умов гнилої та корумпованої бандитської влади. З його слів, є надія, що Майдан переламав хід історії України. Олександр Нечипорук відзначив, що жертви Небесної Сотні були недаремними і це буде видно з часом. Почуття обов’язку захищати Батьківщину пробудилося в українцях під час війни.

Останні чотири роки Олександр Нечипорук провів на лікуванні після важкого поранення, яке дістав на Майдані. Нещодавно він повернувся зі США, де йому робили четверту операцію. Він намагався постійно займатися волонтерством, виступав перед українською громадою у Польщі та Америці, збирав кошти.

Постійно рухатися далі у європейському напрямку та розвивати державу, адже вороги навколо хочуть, щоб ми були слабкими і панувати над нами, закликав Олександр учасників заходу. Коли українці гуртуються у кулак, вони можуть вистояти, ставши сильнішими всупереч надскладним ситуаціям.

«Хто думав, що ми зможемо вигнати Януковича, який хотів тут панувати вічно? Ніхто цього не думав, але Небесна сотня переломила ситуацію. Вона довела, що немає нічого неможливого, а український народ, якщо згуртується, може здолати все. Пам’ятайте про це», - звернувся учасник Майдану до лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Екзамен Показати IP 20 Лютого 2018 19:37
На що?
Ірина Показати IP 21 Лютого 2018 08:34
Дякуємо організаторам за такий щемливий концерт! Було все і сльози і посмішки і патріотизм...
Коментатор Показати IP 21 Лютого 2018 22:10
Я в захоплені, тільки шкода що мікрофон розбився)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus