USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже 1,5 мільйона українців працюють за кордоном нелегально, – ЗМІ

19 Березня 2018 16:40
З 2,5 млн українців, які працюють за межами України, більша частина працюють нелегально і фактично перебувають у рабських умовах.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні «5 каналу».

За словами авторів матеріалу, незаконна робота за кордоном – це пряма загроза життю.

«Кілька тижнів тому у Польщі спалахнув скандал. Працедавець вивіз українку, яку паралізувало від інсульту, за межі робочого місця, лишив на лаві та викликав поліцію – нібито вона була напідпитку. Жінку врятували, але вона і досі в украй тяжкому стані», – повідомили автори матеріалу.

Нагадаємо, у лтому цього року в польському місті Познані роботодавець кинув напризволяще паралізовану українку, яка працювала на нього. У жінки раптово стався інсульт. Замість того, щоб надати паралізованій українці необхідну допомогу та доставити в лікарню, роботодавець, у якого вона працювала нелегально, відвіз її в інше місто і покинув на автобусній зупинці.

За словами експертів, працюючи нелегально, українець не може розраховувати на бодай якусь допомогу з боку держави, на захист з боку правоохоронних органів.

«Людина потрапляє у ситуацію, коли його потенційні роботодавці можуть не заплатити гроші. Коли вони можуть за будь-якого вдалого чи невдалого збігу обставин просто заявити у місцеві контролюючі органи, і людину депортують», – зазначив в ефірі телеканалу президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Крім того, згідно з даними дослідження, проведеного на замовлення Міжнародної організації міграції, з 1991 року понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Це робить Україну однією з основних країн походження потерпілих від сучасного рабства в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus