USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майже 1,5 млн людей беруть участь у протестах у Франції

6 Грудня 2019 07:20
Найбільша французька профспілка Загальна конфедерація праці оцінює кількість учасників демонстрацій по всій Франції в 1,5 млн людей.

Про це повідомляє Interfax-Україна з посиланням на газету «Фігаро».

Тим часом, за даними МВС Франції, загалом в акціях по країні беруть участь близько 800 тис. людей, серед них 65 тис. – в Парижі.

Зазначається, що багатотисячні демонстрації відбуваються також в Тулузі, Марселі, Ліоні, Бордо і Монпельє.

Раніше повідомлялося, що в Парижі і низці інших великих міст Франції під час акцій протестів відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією.

У четвер у Франції відбувся масштабний страйк профспілок, що представляють співробітників транспортної, а також освітньої сфери. Французи вийшли на вулиці міст на знак протесту проти запланованої урядом Франції пенсійної реформи. Реформа, зокрема, покликана скасувати спеціальні категорії для представників низки професій, що дозволяють їм раніше виходити на пенсію або отримувати підвищені виплати.

Через страйк громадський транспорт у Франції практично припинив роботу. Тільки 10% високошвидкісних поїздів продовжують рух. Крім того, через брак персоналу призупинено роботу однієї з головних визначних пам’яток країни – Ейфелевої вежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus