USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Деталі підозри

11 Травня 2021 18:46
Правоохоронці підозрюють кума Путіна голову політради «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України.

Про це йдеться у тексті підозри Медведчуку, з яким вдалось ознайомитись Українській правді.

За матеріалами справи, у 2012 році Медведчук отримав дозвіл для ТОВ «Нові проекти» на розробку родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії (там видобувають нафту і газ, загальні запаси яких оцінюють в 38,85 мільярда грн).

В 2015 році Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації цього підприємства і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього Медведчука підозрюють у державній зраді. Зараз СБУ та Офіс генпрокурора проводять спільний брифінг і розповідають про підозру.

На брифінгу журналістам продемонстрували аудіозапис розмов Медведчука з представником уряду РФ.
Голова СБУ Іван Баканов, зазначив, що експертиза підтвердила їх аутентичність.

Як заявила генпрокурор, Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку повідомили про підозру за трьома епізодами.

Перший епізод стосується родовища «Глибоке» в Чорному морі, який підозрювані передали російським окупантам у 2015 році. Ресурси родовища становлять 38 млрд грн.

Другий епізод — Медведчук передавав російським спецслужбам дані про місцеперебування секретного українського військового підрозділу.

Третій епізод — проєкт «Промінь». Медведчук і Козак планувати сформувати мережу «агентів впливу» через трудових мігрантів. Вони збирали дані українців та вербували їх, щоб впливати на внутрішню політику та поширювати пропаганду

Читати також: Медведчук та Козак у дні захоплення Криму отримали під контроль нафтовий бізнес у Росії, – «Схеми»

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Служба безпеки проводить обшукив будинку голови політради партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві. 25 березня СБУ провела обшуки в офісах руху «Український вибір», який очолює Віктор Медведчук. Офіс Генпрокурора оголосив про підозру в держзраді за сприяння окупації Криму керівникам руху Медведчука «Український вибір» Слюсаренку, Синявському і Комелову.

Також Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку.

30 березня Служба безпеки України провела ще 20 обшуків у керівництва і представників ГО «Український вибір» в рамках розслідування щодо її участі в сприянні анексії Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 11 Травня 2021 18:51
а бойко, який пригнав туди платформи, - ні при чому
123 Показати IP 11 Травня 2021 19:02
А він з неї( змови) і не виступав ....
Цікаво Показати IP 11 Травня 2021 19:29
А з ким вступив в змову Патрашенко Петрик?
скептик до Цікаво Показати IP 11 Травня 2021 20:35
а мені більше цікаво, яку цифру і в якій валюті видивився в очах у путлєра дзеленько. чи може ту цифру йому медведчук озвучив по дорозі з катару ?.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus