USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Медики трьох районів Волині отримали медичні сумки від Фонду Ігоря Палиці

19 Червня 2018 07:40
До дня медичного працівника для лікарів трьох районів Волинської області – Рожищенського, Локачинського та Турійського – депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов передав працівникам сільських амбулаторій та ФАПів медичні сумки із медикаментами та обладнанням.

Зокрема, в медичних сумках, крім найнеобхідніших ліків, були термометри, тонометри, перев‘язувальні матеріали, пінцети, джгути, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«В цих сумках є все необхідне, щоб іти сільському лікарю на виклик – і тиск поміряти, і температуру, і вколоти препарати. Ми їх розподілили по амбулаторіях і на так звані пункти здоров‘я», – розповідає головний лікар центру сімейної медицини Рожищенського району Володимир Мосійчук.

Сільські медики таким подарункам раді. Бо, кажуть, питання фармакологічними препаратами не завжди закрите.

«Нам потрібні такі сумки і ті медикаменти, які там є. Тому, що коли людина приходить на медпункт за допомогою, іноді просто немає потрібного препарату, аби цю допомогу надати. Крім того, не на всіх ФАПах є тонометри, та навіть ті самі термометри. Тепер в нас не тільки є необхідне обладнання, а й ліки завжди під рукою», – радіє завідувач одного з ФАПів Галина.

Укропівець Вячеслав Рубльов зазначає: для кожного району від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» передали по 10 сумок. Крім того, переконаний, що в разі нестачі медикаментів, потрібні ліки може передати комунальне підприємство Волинської обласної ради «Волиньфармпостач».

«На жаль, попри всі обіцянки влади, працівники медичної галузі не забезпечені належним чином усім, що необхідне для роботи. Особливо це стосується сільських ФАПів та амбулаторій, – констатує Вячеслав Рубльов. – В сільських медиків немає вихідних чи робочих днів – до них приходять і приїжджають люди і вдень і вночі. Тому їх потрібно підтримувати. І завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» така підтримка стала можлива. Спільно ми працюємо над тим, аби люди не лишалися сам на сам з проблемами».
До слова: у квітні цього року медикам, які працюють у ФАПах Горохівського району від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов вже передав 10 сумок із необхідними медикаментами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
медик Показати IP 19 Червня 2018 08:10
яка щедрість!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus