USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Медики виявили відкладені побічні ефекти у вакцини від коронавірусу Moderna

5 Березня 2021 13:07
У вакцини від коронавірусу компанії Moderna виявлені відкладені побічні ефекти.

Про це йдеться в повідомленні медиків, опублікованому в New England Journal of Medicine, пише Бабель.

Випробування також показало, що уповільнені реакції на місці ін'єкції (визначені в цьому дослідженні як реакції, що виникли на 8 день або пізніше) мали місце у 244 з 30 420 учасників (0,8%) після першої дози та у 68 учасників (0,2%) після другої. Ці реакції включали еритему, ущільнення та болючість. Реакції зазвичай зникають протягом наступних 4 - 5 днів.

Водночас зазначається, що у зв’язку з відсутністю протипоказань для подальшої вакцинації ці пацієнти отримали другу дозу.

Після цього у трьох пацієнтів організм так само відреагував на вакцину, ще у трьох реакція була не такою інтенсивною, як на початкову дозу.

Нагадаємо, в Україні зафіксували 126 повідомлень про побічні ефекти, тобто трохи більше 1% від усіх вакцинованих. Один випадок кваліфікований як серйозний та призвів до госпіталізації людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus