USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Побічні ефекти після COVID-вакцинації: назвали препарат, який лідирує за кількістю звернень

13 Травня 2021 15:12
В Україні на побічні реакції після щеплення від коронавірусу поскаржилися 0,22% осіб від загальної кількості провакцинованих.

Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко, пише НВ.

За його словами, найбільше звернень зафіксовано після щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield) індійського виробництва.

«По вакцині Covishield – тисяча повідомлень з усіх провакцинованих. По вакцині CoronaVac (китайського виробництва) – сім повідомлень, по вакцині Pfizer – сім повідомлень і по вакцині AstraZeneca (Південна Корея) – 177 повідомлень», – зазначив Ляшко.

Головний санлікар додав, що серед найпоширеніших реакцій на вакцинацію – біль в місці щеплення, почервоніння, алергічна реакція, головний біль і підвищення температури.

Представник МОЗ також пояснив, що скарги від громадян фіксуються протягом 30 днів після щеплення.

«Після вакцинації будь-яка реакція або погіршення стану здоров’я, яка відбувається з людиною протягом місяця, розцінюється як подія, яка збіглася у часі з вакцинацією. Проводиться відповідне розслідування: це було внаслідок вакцинації або це збіглося за часом з вакцинацією», – резюмував Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus