USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Менеджер ПриватБанку у Луцьку продавав дані клієнтів

27 Вересня 2018 18:16
Менеджера філії ПАТ КБ "ПриватБанк" в Луцьку визнали винним у продажі клієнтських даних, які становлять банківську таємницю. Обвинувачений надсилав замовнику через месенджер Telegram інформацію про клієнтів банку. За це отримав винагороду 400 грн.

Рівненський міський суд 20 вересня розглянув відповідне подання органів прокуратури, йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду зазначається, що обвинувачений займав посаду оператора (менеджера) "Приватбанку", у відділенні, що знаходиться за адресою м. Луцьк, проспект Відродження, 1.

"Маючи право доступ до автоматизованої системи - Єдиної клієнтської бази ПАТ КБ "ПриватБанк" та інформації, яка в ній обробляється, а саме - інформації, яка становить банківську таємницю, діючи умисно, несанкціоновано здійснював копіювання такої інформації ... після чого за допомогою мережі "Інтернет", через месенджер Telegram посилав її невстановленій особі, що призвело до витоку такої інформації ", - йдеться в преамбулі до рішення суду.

Правоохоронці також встановили, що 20 лютого 2018 року менеджер передав дані клієнта "ПриватБанку" сторонній особі, отримавши за це 400 гривень на свій банківський рахунок. Це призвело до витоку інформації, що становить банківську таємницю, у Рівному.

Таких випадків правоохоронцями зареєстровано кілька, і всі - в лютому 2018 року, і вони також стосувалися витоку інформації в місті Рівне.

Обвинувачений повністю свою вину визнав і "щиро розкаявся".

На момент засідання суду, що відбулися 20 вересня 2018 року, обвинувачений в банку вже не працював - зараз він займає посаду комірника в компанії, яка займається продажем авто.

Суд визнав обвинуваченого винним і звільнив його від відбування основного покарання з випробувальним терміном в 1 рік.

"Оскільки обвинуваченому не призначається додаткове покарання у вигляді конфіскації майна, ... слід скасувати застосовані під час досудового розслідування такі заходи забезпечення кримінального провадження, як накладення арешту на майно, вилучене 30.03.2018 р в ході проведення обшуку ... а саме: мобільний телефон марки iPhone 5, дві банківські картки, які були визнані в кримінальному провадженні речовими доказами ", - сказано в рішенні суду.

"Служба безпеки банку систематично працює над посиленням захисту клієнтських даних. У цьому випадку фахівці банку разом з поліцією ефективно спрацювали на випередження: вдалося не тільки захистити клієнтів і попередити шахрайство, але й притягнути до відповідальності зловмисника", - повідомили у прес-службі ПриватБанку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 27 Вересня 2018 13:55
В мене пенсii там. То що робити, га? Я шоцi
Джек до Анатоль_ Показати IP 27 Вересня 2018 16:41
Срочно тікати, іншого варіанту нема... в Латинську Америку, чи в Австралію, шоп не нашли
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2018 14:34
самий кончений банк
А до Лучанин Показати IP 27 Вересня 2018 15:28
який не кончений?
бухгалтер Показати IP 27 Вересня 2018 20:30
по обслуговуванню клієнтів найкращий - для мене особисто. А особливо програма Приват24
Тьотя Рая Показати IP 27 Вересня 2018 20:37
З таким "покаранням"і далі будуть продовжуватися подібні дії працівниками банків !!!! Не суд , а судді хто , як в басні Крилова ....
Банькір Показати IP 27 Вересня 2018 20:39
Самий кращий банк - закопаний трьохлітровий слоїк ! Якшо глибоко закопати, то не то шо злодій, а й сам інколи не можеш знайти ! Зберігайте гроші в надійному місці !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus