USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Нацбанк брав участь у реструктуризації кредитів ПриватБанку

10 Липня 2017 11:09
Черговий скандал про націоналізацію ПриватБанку.

Один із екс-заступників голови банку опублікував свою переписку з співробітником банківського нагляду НБУ. У листуванні йдеться про процентні ставки при реструктуризації кредитного портфелю Приватбанку.

І це листування, по суті, - бомба, пише у себе на сторінці у Фейсбуці редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

«Бомба тому, що доводить факт участі чиновників Нацбанку в процесі реструктуризації кредитів Приватбанку, яку в НБУ (і Шлапак, який звільнився - Олександр Шлапак, Голова правління Приватбанку, - ВН) зараз намагаються представити як махінації», - пише Дубінський.

«...компанії отримували по кілька мільярдів гривень під відсоткову ставку 10,5%, тоді як кредитним комітетом банку ставка була затверджена у розмірі 34%», - саме так на недавній прес-конференції представляв цю ж реструктуризацію державний топ-менеджер Привату Шлапак. І говорив, що кредити видані компаніям – «пустишкам».

Тепер з'ясовується, що весь цей процес - і ставки, і компанії позичальники Приватбанку - був узгоджений з НБУ.

Такий собі Денис Новіков, заступник Катерини Рожкової (заступник Голови Національного банку України - ВН), пише банку про те, що на вимогу МВФ ставка при реструктуризації повинна бути не нижче 12% річних. І просить відкоригувати кредитні договори.

«Нагадаю, в результаті цієї реструктуризації ПриватБанк змінив кредити, прибутковість яких була прив'язана до курсу долара та завдатки оформлені за англійським правом, - на кредити українським компаніям з заставами в українській юрисдикції», - пише журналіст.

«І тепер самі ж чиновники Нацбанку кричать, що це була махінація. Тільки мовчать про те, що цю махінацію організували вони. Для того, щоб мати надалі підстави для націоналізації банку за 155 млрд гривень бюджетних грошей.

З огляду на те, що зараз за цією операцією ведеться слідство НАБУ / Генпрокуратури, - слідчим просто потрібно вилучити поштові сервера Нацбанку. На них вони і знайдуть відповідь на запитання, як готувалася націоналізація, і як наносили держбюджету багатомільярдні збитки.

Головне, щоб після цієї публікації підлеглі Гонтаревої НЕ рвонули слідом за нею в Індію», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus