USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Менше хліба, більше яблук: що можна купити на середню зарплату

27 Травня 2019 07:40
В Україні постійно дорожчають продукти з основного раціону населення, розповів Gazeta.ua Олексій Дорошенко, директор Асоціації постачальників торговельних мереж.

«Другий рік поспіль шаленими темпами зростають в ціні овочі. Щоправда з червня вони почнуть дешевшати. До серпня ціна впаде у 2,5 рази. Цибулю, капусту купуватимемо по 10-12 гривень за кілограм», – каже експерт.

Продовжує дорожчати хліб. До кінця року щомісяця додаватиме 1-1,5%.

«Є окремі крупи, за якими купівельна спроможність відчутно впала. Наприклад, пшоно. Постійно дорожчає молоко. Воно вже коштує в 2-2,5 рази більше, ніж у Європі. Це пов’язано з дефіцитом молочних продуктів в Україні», – говорить Олексій Дорошенко.

Більше, ніж раніше українці можуть купити гречки, курячих яєць.

«Яйця тільки за офіційними даними подешевшали на 17%. По трохи падає вартість м’ясних продуктів. Можна більше купити яблук», – підсумовує експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 27 Травня 2019 14:36
Молоко дорожче ніж в європі, а закупівельна ціна у постачальників найнижча. Це нікому не цікаво?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus