USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Мер Ковеля звернувся до правоохоронців щодо постійної відсутності електроенергії в громаді

6 Грудня 2022 22:02
Міський голова Ковеля Ігор Чайка 6 грудня записав відеозвернення щодо критичної ситуації, у якій опинилася Ковельська територіальна громада. З його слів, уже три тижні заявлені графіки планових відключень електроенергії не працюють, а сьогодні світло в деяких оселях включали лише на півтори години.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Третій тиждень заявлені графіки планових, а тепер уже – стабілізаційних відключень електрики, не працюють взагалі.

Сьогодні в окремих районах світло в оселях подавали не більше години-півтори.

Є низка питань, на які хотілось би почути відповіді. 6 грудня на Ковель подали 5 Мвт при тому, що область орієнтовно отримує 190 Мвт. Чому друге за чисельністю населення місто в області отримує менший ліміт електроенергії, ніж, наприклад, Ківерці? В чому тут справедливість?

Чому заявлені «Волиньобленерго» графіки «чотири через чотири» працювали лише в суботу-неділю 3-4 грудня?

Ми прекрасно розуміємо, що йде війна. Є ліміти на електроенергію. Ми, як і всі, готові проходити через ці обмеження. Але ковельчани чітко фіксують несправедливий розподіл! Бачать, що графіки зовсім не відповідають дійсності.

Понад 120 звернень на «Гарячу лінію» міського голови лише за сьогодні. Десятки повідомлень в соцмережах. Колективні скарги під час особистого прийому громадян, який я проводив 5 грудня.

Повторюю! Люди готові терпіти, якщо цей розподіл справедливий! Але його немає! Є інформація, що низка деревообробних підприємств поблизу Ковеля, користуючись корупційними зв‘язками, у час війни використовують ліміти, які мали б йти на обігрів осель, хоспісу, дитсадків та шкіл.

У мене запитання: невже світло і тепло для дітей, батьки яких воюють, менш важливе, ніж прибутки від деревообробки?

Так, бізнесу потрібно працювати, щоб підтримувати економіку. Але точно не за рахунок звичайних людей.

Міський голова не має кнопки для вмикання електроенергії. Я не складаю графіків. Але сьогодні використовую своє право вийти в публічний простір і в такий спосіб захистити інтереси громади, коли інші способи не діють.

Я звернувся з офіційним листом в правоохоронні органи, до обласної військової адміністрації з вимогою негайно розібратися з цим питанням. Дати пояснення, куди дівається ліміт електроенергії, виділений для громади? І зробити це якомога швидше. Чекатиму на негайне реагування правоохоронців!» – йдеться у заяві Ігоря Чайки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фуууу Показати IP 6 Грудня 2022 22:23
Ганьба енергетикам!
Володимир Показати IP 6 Грудня 2022 22:34
Абсолютно не вірний підхід міського голови до критики бізнесу ! Та дивний підхід керівництва енергетичної інфраструктури до зменьшення лімітів.... навпаки енергетики зараз мають вимагати від підприємств постійної роботи та вибору максимальних ДОВОЄНИХ лімітів щоб атомна енергетика могла генерувати більше... А коли буде бльше генерування то можна буде і оперативніше маневрувати цими резервами в тому числі за рахунок великих підприємств.... а то урізали на 30 відсотків і щоб все не "загнулося" відключаємо далі....
Микола до Володимир Показати IP 7 Грудня 2022 11:46
Припускаю, що частина реакторів та частинИ реакторів незадіяні якраз із метою можливості швидкого пуску бодай якихось потужностей після чергової аварійної зупинки. Якщо зупиниться реактор, який працював на повній потужності, то буде вся ця потужність "отруєна" подальші два дні
Степан до Микола Показати IP 8 Грудня 2022 15:03
Частина реакторів має планово/попереджувальні ремонти,перевантаження паливних збірок по мірі вигоряння ітд плюс проблема в передавальних потужностях.
Лучанка Показати IP 7 Грудня 2022 00:00
Супер В Луцьку те саме.Де світло?Ніяких графіків!3рази на добу по 4год-5год.вимикають.Світла майже нема.Ще хай мер Луцька пояснить чому в ін.містечках більше є світла,ніж в Луцьку.Нехай цю справедливість почнуть озвучувати.С-ки підприємств в місті та с-ки вони використовують елекрики?!Звертаймося до уряду,раз так.
Нарколог до Лучанка Показати IP 8 Грудня 2022 06:19
Всі вони с-ки. особливо УПЦ МП
Василь Показати IP 12 Грудня 2022 16:24
Цифри будь ласка покажіть, бо перекинути свою вину і бездіяльність простіше. А надходження в місцеві бюджети, ідуть не з податків з цих підприємств?А зарплати які отримують чиновники?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus