USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мерія Луцька за каналізацію поки не береться

13 Липня 2012 14:31
Луцька міська рада поки не готує проектів щодо вирішення проблеми затоплення проїжджої частини вулиць обласного центру після сильних дощів. Тим більше, в міської казні на це немає грошей.

Про це 13 липня у коментарі «ВН» розповів перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Як пояснив посадовець, єдине місце, де мерія вже вирішує проблему, – ділянка на проспекті Відродження поблизу міської клінічної лікарні. «Виготовляється проект, який дає можливість відвести води, які з вулиці йдуть на медичний заклад», - зауважив чиновник.

З його слів, до лікарні стікається вода з сусідніх вулиць, що загрожує комунікаціям, які забезпечують медичний заклад. Кравчук вважає, що цю проблему потрібно вирішити якомога швидше. Водночас додав, що виникнення такої ситуації зумовило проектування проспекту Відродження.

«Він робився ще за часів Радянського Союзу. З кожним роком, чим якісніший ремонт доріг та тротуарів, тим більша проблема виникає з точки зору збору води і відведення її від об’єктів соціально-культурного спрямування і житлових будинків», - висловився посадовець.

Кравчук пояснив, що раніше не було асфальтного покриття на вулицях, які сусідять з проспектом Відродження, та на території лікарні. Тож відкритий грунт швидше вбирав воду.

«Хоч там 17 люків на проспекті збирають воду, але не справляються», - сказав посадовець.

Щодо інших ділянок міських шляхів, де після сильних дощів формуються «міні-озера», Кравчук розказав, що в мерії поки немає конкретних ідей щодо вирішення проблеми.

«Те, що стосується Соборності, Кравчука, Карпенка-Карого, то там треба великі кошти, щоб забрати воду», - мовив він.

Хоча й додав, що муніципалітет планує провести реконструкцію проспекту Соборності. На думку Кравчука, коли її проведуть, то можна буде й говорити про ремонт каналізації біля ТЦ «Гостинець».

Нагадаємо, злива, яка розпочалася по обіді 12 липня, залишила по собі величезні калюжі на деяких вулицях та проспектах Луцька. Через це рух автотранспорту сповільнився, а на окремих ділянках – припинився.

На вулиці Карпенка-Карого у «дощовій водоймі» потонула автівка, а на перетині вулиць Кравчука та Воїнів-Інтернаціоналістів калюжа не сходила понад 5 годин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
adams Показати IP 13 Липня 2012 14:51
А Соборності??????????
DJHGB до adams Показати IP 14 Липня 2012 03:22
А Гулака Артамовського??????????????
Сашка Показати IP 13 Липня 2012 15:46
"в мерії поки немає конкретних ідей щодо вирішення проблеми" - розігнати вас дармоїдів, ось конкретна ідея! Про профілактику прочистки не чули, прогнози погоди не знаємо. Не брешіть людям що каналізація не справляється, вода стоїть ще дуже довго після зливи і ні на грам не зменшується, що свідчить про забитість каналізації. Вулиці треба прибирати та профілактику робити (хоча б перед зливами)!
Олександр Александрук Показати IP 13 Липня 2012 16:46
ТзОВ "Енергосантехсервіс"м.Київ готове виконати роботи з гідродинамічної очистки систем зливової каналізації. Такі роботи ми виконали по вул.Січова,Паркова,Зв"язківців у Луцьку. Чекаємо прпозицій від міськради.
321 Показати IP 13 Липня 2012 18:47
Кравчук при будівництві гостинця заробив на поверненні з бюджета...
Комунальник Показати IP 13 Липня 2012 19:29
«Хоч там 17 люків на проспекті збирають воду, але не справляються», - сказав посадовець" - це він дійсно не розуміє що говорить чи просто дурний?
Лучанин Показати IP 13 Липня 2012 20:18
"Кравчук пояснив, що раніше не було асфальтного покриття на вулицях, які сусідять з проспектом Відродження, та на території лікарні. Тож відкритий грунт швидше вбирав воду." - скільки живу, стільки пам'ятаю асфальт і на території лікарні, і на прилеглих вулицях, благо при Союзі проблем з асфальтуванням не було, а я ще хлопчиком бігав на цих будівництвах. Подібні проблеми з підтопленням почали виникати декілька років назад. Не в усіх ще, пане кравчук, пам'ять відшибло. А от на Карпенка-Карого ці проблеми були постійно. В неділю чекаємо наступного підтоплення!
за що береться Показати IP 13 Липня 2012 21:42
за що бореться за те береться. жкг жо-а.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus