USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Метеорологи закликали світ готуватись до екстремальної спеки

19 Липня 2023 23:41
Всьому світу потрібно готуватись та адаптуватись до більш інтенсивної та екстремальної спеки.

Про це йдеться у пресрелізі Всесвітньої метеорологічної організації.

«Очікується, що вночі мінімальна температура досягне нових максимумів. Це викликає занепокоєння, оскільки повторювальні високі температури вночі особливо небезпечні для здоров’я людини, тому що організм не може відновитися після спекотних днів, що призводить до збільшення випадків серцевих нападів і смертей», – йдеться у повідомленні.

У ВМО зазначають, що, попри приділення основної уваги денним максимальним температурам, саме нічні температури становлять найбільший ризик для здоров’я, особливо для вразливих груп населення.

Старший радник ВМО з питань екстремальної спеки Джон Нейрн сказав, що світові варто підготуватися і адаптуватися до більш інтенсивної та екстремальної спеки, оскільки міста, будинки, робочі місця не пристосовані для того, щоб витримувати тривалі високі температури.

Нещодавно на північному заході Китаю 16 липня температура перевищила +52°С – це новий рекорд для країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus