USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мільярдні розкрадання в Укравтодорі: тривають обшуки в 15 областях

27 Вересня 2018 14:00
Правоохоронці в межах розслідування виявили списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг у 15 областях України, згідно з попередніми даними, сума збитків державі складає понад 224 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури у четвер.

"З 10 ранку синхронізовано проводяться обшуки у 15 областях. У слідчих дія залучено понад півсотні правоохоронців", – уточнила в коментарі "Українській правді" речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Зокрема тривають санкціоновані обшуки в Службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

За словами Максимець, підозру оголосили поки одному топ-посадовцю ­– першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області(підозру у службовій недбалості, що спричинила мільйонні збитки державі оголошено 27 вересня).

"По інших рішення буде прийматися за результатами обшуків і слідчих дій", – додала вона.

Щодо чиновника Київщини слідство встановило, що він провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їх виконання, завідомо знаючи про неможливість їх оплатити через відсутність коштів на рахунках Служби автомобільних доріг в Київській області.

Завдяки штучно створеній заборгованості підрядні організації у подальшому через суд стягнули з Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитки державному бюджету на зазначену суму.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

До слова, нагадаємо, нещодавно керівництво Укравтодору викрили на привласненні коштів.

Окрім того, правоохоронці під час одержання неправомірної вигоди в сумі 300 тис. грн. затримали директора Дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Я Показати IP 27 Вересня 2018 14:29
Якщо служба автомобільних доріг області причетна до ремонту дороги Горохів-Берестечко, особливо від села Лобачівка і до Берестечка, то не обшуки треба проводити, а зразу розстрілювати...
Анатоль_ Показати IP 27 Вересня 2018 14:31
От вам браття весь майдан з гиднiстю до останньоi копiйчини. Доскакалися
К.лучанин до Анатоль_ Показати IP 27 Вересня 2018 14:53
А до чого тут Майдан, а убоге???На чиновницьких посадах вся стара гвардія, ригианали і прочя перекрашена шушара. Так що закрий свій провокаторський вафл*т!!!
Лучанин до К.лучанин Показати IP 27 Вересня 2018 15:22
так і на посту президента у нас міністр уряду часів януковича.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 27 Вересня 2018 17:42
Майдан тут до чого ? Чи всі кому накостиляли на Майдані будуть мявкати шо небудь, як безмозгі ?
333 до К.лучанин Показати IP 27 Вересня 2018 22:45
як при чому майдан , шоколадним непотребом замінили бандюків , а для чого , а для того щоб ще більше накрали і звалили , де майдан сьогодні проти цих крисьонишей які вирізали волинський ліс, а нема тому що начхати всім, так що не галасуйте ганьба а терпіть терпіли
Виборець до Анатоль_ Показати IP 27 Вересня 2018 15:03
Толян, ну які ми тобі браття, тамбовський вовк тобі брат... І ніхто не скакав, а ти можеш бити поклони... сподіваюсь знаєш на кого? Головою об підлогу не стукатись - можеш її побити...
Савченку Показати IP 27 Вересня 2018 18:46
Ще б інспекторів облдержадміністраціі провірили, а саме іх начальника... там тоже крутять як хочуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus