USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Мільйони людей у світі вийшли на кліматичні протести

21 Вересня 2019 09:29
У п’ятницю мільйони людей по всьому світу взяли участь у глобальному кліматичному страйку із закликом до урядів вжити заходів для боротьби з кліматичною кризою.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство Associated Press.

Серед учасників є чимало дітей, які пропустили заради нього школу після аналогічної події в березні, яка залучила величезну кількість людей.

Демонстрації стартували з Австралії, де учасники страйку вийшли на вулиці 110 міст і селищ, включаючи Сідней і столицю країни Канберру.

Демонстранти закликали свою країну, найбільшого в світі експортера вугілля і скрапленого природного газу, вжити рішучіших заходів для скорочення викидів парникових газів.

Протести частково натхненні шведською активісткою-підлітком Гретою Тунберг, яка протягом минулого року організовувала щотижневі демонстрації під назвою «П’ятниці заради майбутнього», закликаючи світових лідерів активізувати свої зусилля по боротьбі зі зміною клімату.
Сотні мітингів пройшли по всій Європі, в тому числі в Чехії, Німеччині, Великій Британії та Польщі.

У Берліні, за словами організаторів, 80 тисяч осіб зібралися перед столичними Бранденбурзькими воротами.

У столиці Фінляндії Гельсінкі людина, одягнена в костюм Санта-Клауса, стояла біля будівлі парламенту з табличкою: «Мій будинок горить, мій олень не вміє плавати».

Менші протести відбулися в Азії, зокрема в Японії, Південній Кореї, Філіппінах, Гонконзі і Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus