USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міненерго хоче погасити борги ОРДЛО за електроенергію з держбюджету

17 Березня 2018 15:41
Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує погасити заборгованість за електроенергію споживачів перед підприємствами, що здійснюють постачання на території ОРДЛО, за рахунок коштів державного бюджету.

Про це йдеться в законопроекті "Про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електроенергії", який було винесено на розгляд урядового комітету 15 березня, пишуть "Наші гроші".

З липня 2019 року в Україні повинна запрацювати нова модель оптового ринку електроенергії, буде створено товарну біржу та ліквідовано ДП "Енергоринок".

На сьогодні дебіторська заборгованість ДП "Енергоринок" становить 29,8 млрд грн, а кредиторська – 28,1 млрд грн. Тому Міненерго запропонувало шляхи для ліквідації заборгованості.

Один з них – погашення заборгованості споживачів з окупованих територій за рахунок коштів державного бюджету.

В поданих до законопроекту документах Міненерго не вказало суму заборгованості споживачів електроенергії в ОРДЛО.

Запропоновано, що підтвердження заборгованості буде здійснювати міжвідомча комісія, яку створить Кабінет міністрів.

Також запропоновано списати заборгованість ДП "Енергоринок" перед постачальниками електроенергії в ОРДЛО.

В пояснювальній записці до законопроекту Міненерго вказало, що вугледобувні підприємства на початок року заборгували 11,34 млрд грн. Ці борги також запропоновано виплатити коштами держбюджету, а частину їх списати.

Також заплановано, що учасники процедури погашення заборгованості замінять між собою кредиторські та дебіторські зобов’язання ДП "Енергоринок" і будуть погашати їх протягом п’яти років за рахунок цільової надбавки, передбаченої НКРЕКП у тарифах на розподіл електричної енергії.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року керівник "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомивпро припинення постачання електроенергії в ОРДЛО.

За його словами, борги за електроенергію споживачів окупованих територій Донецької і Луганської областей з травня 2015 року становили 2,5 млрд грн.

За словами керівника Донецької ОВЦА Павла Жебрівського, борг за електроенергію ОРДЛО станом на червень 2017 року становив 3,9 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ще що придумали Показати IP 17 Березня 2018 16:15
Я оплачую за електроенергію. яку використав сам, і ще маю проплатити за електроенергію, яку вкрав якийсь лугандоновський ватник/сепар. Потрібно розібратись, хто давав(ли) дозвіл на постачання електроенергії за лінію розмежування і нехай вони її оплачують зі своєї кишені. Лугандоновці весь час говорили, що вони нас, бідних, кормлять, то чому я за них. багатих, маю платити.
ігор луцький до Ще що придумали Показати IP 17 Березня 2018 20:00
Ви що,хоче щоб Ахметов вилетів із списка мільярдерів?Треба паски підтягнути брати і сестри!
ТТ Показати IP 17 Березня 2018 19:01
той президент взагалі здурів зі своїм урядом - за ополченців та терористів платити з кишені держави, від якої останні відмовились і привселюдно палили її символіку!! кликали путіна до себе, то нехай замість гумконвою погасить їхню заборгованість на рахунок міненерго. ВЛАДУ ГЕТЬ!!!
Луцьк Показати IP 17 Березня 2018 19:40
Петро П. і Леонід А. давно знають, що роблять. Без світла українці (та й ніхто в цивілізованому світі) прожити не зможуть. Хто не захоче платити буде ходити із свічкою по квартирі-хаті, мерзнути і зливати за собою воду в унітаз (якщо не хочуть відчувати себе людиною, звичайно). P.S. Кому війна, а кому мама рідна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus