USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місія МВФ почала обговорення нової програми для України

27 Вересня 2019 10:18
Місія Міжнародного валютного фонду розпочала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування.

Про це повідомили в українському представництві МВФ за результатами візиту місії Фонду в Україну, пише Укрінформ.

Місія розпочала обговорення щодо нової 3-річної програми за підтримки МВФ в рамках механізму розширеного фінансування, – йдеться у заяві.

Зазначається, що обговорення нової програми триватимуть найближчими тижнями.

«За останні два тижні експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямків політики для нової програми, зокрема, стосовно податково-бюджетної та грошово-кредитної політики, а також ключових заходів реформування. Крім того, було наголошено на важливості незалежності Центрального банку та захисту фінансової стабільності, а також на необхідності докласти всіх зусили для мінімізації фіскальних втрат, пов’язаних з реорганізацією чи ліквідацією банків», – додали у МВФ.
>
Як повідомлялось раніше, Міністерство фінансів 26 вересня заявило, що між Україною та Міжнародним валютним фондом переговори про нову програму перебувають в активній стадії. У міністерстві зазначили, що на сьогодні залишається чинною 14-місячна програма stand-by. Її було розроблено як перехідну програму для сприяння макроекономічній стабільності України в період двох виборів: президентських та парламентських.

Місія МВФ прибула до Києва у другій декаді вересня для обговорення питань співпраці.

На початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади.

У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд доларів. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд доларів.

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і поки що єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus