USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Міст Кривицького-Шиби» буде до Дня Незалежності. ФОТО

9 Серпня 2011 13:52
До Дня Незалежності в Луцьку планують відкрити міст-перехід від залізничного вокзалу до торгового центру «Караван», проте на завершення робіт необхідно шукати додаткові кошти.

Про це йшлося під час виїзної наради луцького міського голови Миколи Романюка з інвесторами та підрядниками у вівторок, 9 серпня.

Як розповів начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан, нині більшість робіт вже виконана, хоча від погоди залежатиме, чи встигнуть до Дня Незалежності пофарбувати міст та облагородити прилеглу територію.

«Ми вже положили покриття, зробили огорожу по самому мосту. Питання тільки дверей зі сторони «Каравану»… Але реально до Дня Незалежності роботи завершаться. Хоча все залежить від погодних умов. Згідно календарного плану ми йдемо в норму», – доповів Карабан.



Заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут розповів, що на сьогоднішній день облспоживспілка як інвестор проплатила 1 мільйон 4 тисячі 907 гривень.

Проте начальник ПАТ «Мостозагін №60», яке є підрядником, Володимир Щибря зізнався, що на завершення будівельних робіт не вистачить передбачених коштів, а це 1 мільйон 300 тисяч гривень.

«Вже видно, що в ту суму ми не вложимося… Уже видно, що в цей мільйон триста ми не вложимося. Потрібно вирішувати фінансування… Скільки ще коштів треба поки не знаю», – сказав він.

Однак радник луцького мера Антон Кривицький поставив під сумнів доцільність дофінансування. Каже, що треба провести ревізію проекту.

«Дуже низький рівень проектних робіт. Закладаються матеріали в конструкцію, які мають дуже великий коефіцієнт запасу... Такого ніде не робиться. Але проект є проект. Ми мусимо це робити», – висловився він.

«Дуже завищені нормативи, завищені розрахунки конструктивних елементів. Це можна було робити рівно в два рази менше по товщині і так далі», – сказав Кривицький.

«Тому потрібно буде зробити ревізію цього проекту. Може, дещо викинути, дещо скоректувати. Про суму, яка має бути збільшена, зараз важко вести мову», – зазначив радник луцького мера.

«Вони (підрядники, «ВН») закладають так нормативи, бо збільшується вартість загальномонтажних робіт, а від тієї вартості збільшується їхній процент, вони беруть 4-5%. Чим більше накрутять, тим більш вони получають», – пояснив Кривицький.



Сам же міський голова Луцька Микола Романюк запевнив, що, якщо додаткові кошти дійсно доведеться шукати, то аж ніяк не в міському бюджеті.

«Будівництво є будівництво. Завжди виникають якісь проблеми… Але в принципі я задоволений… Якщо перевищать суму, то з бюджету не буде братись все одно… Кривицький це проаналізує, і ми розберемось з їхніми накрутками», – зауважив Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
234 Показати IP 9 Серпня 2011 14:30
всі такі важні, ділові, такі грамотні, йо ма йо як хочеться прогулятись по мосту
Просто так Показати IP 9 Серпня 2011 14:54
А Кривицький видно нічого не має з того мосту- тому і шукає щось, щоб іще встигнути відірвати шмат від пирога! КОЖНИЙ ПРОЕКТ ПРОХОДИТЬ ЕКСПЕРТИЗУ І ВІДПОВІДАЮТЬ ІНЖЕНЕРИ З ВЕЛИКОЇ БУКВИ , а не "горлохвати".Крупний СПЕЦ! об"явився!
_ВПОУРГ_ Показати IP 9 Серпня 2011 15:11
ОСАННА! Я не вірю своїм очам - міст Кривицького буде! Романюк, нехай буде тобі просвітлення та многії літа безопозиційного правління на посаді мера! Пропоную за цей вчинок ПОЖИТТЄВО призначити Романюка мером нашого міста.
Залізничник Показати IP 9 Серпня 2011 15:40
Мало віриться, що міст відкриють до 24 серпня. Хіба що наступного року, і то може...
Мангуст Показати IP 9 Серпня 2011 15:55
Дивний ми народ, іграшку нову дають - радості повні штани. Ще скажіть, що мостом можна буде користуватися нормально, не вірю... от не вірю і все. От таке маленьке питання - чи передбачена на цьому мосту можливість провозити дитячі каляски, хазяйські возики - зі сторони "Каравану" цього немає, не думаю що хтось про це подумав з іншої сторони. Я вже не кажу про інвалідів на візках - це взагалі була б фантастика, якби про них хтось подумав. І знов за "турботою" про людей ніхто не побачить, що якраз турботою тут і не пахне. Як попереднього разу, коли перегородили бетонними плитами перехід через колію до "Варшавки" - і кінці кінців прийшлося людям зробити прохід через гаражі, тільки набагато далі. Тепер, я так розумію, цей прохід через гаражі мають взагалі закрити - щоб тим, хто в районі Вишкова працює, "зручніше" було на роботу добиратися через міст. Не думаю що всі підуть на міст, а от по Карпенка-Карого через переїзд в районі вулиці Лідавської - підуть. В мене велике прохання до можновладців - звернути увагу на те, що якраз в цому місці тротуару немає - гаражі собі і тротуар забрали, так що приходиться людям просто по проїжджій частині ходити. Давайте не будемо чекати, поки там когось переїдуть, а зробимо тротуар, щоб людям було безпечно ходити.
Залізничник Показати IP 9 Серпня 2011 16:08
Перила мосту будуть вкрадені 23 серпня, як і на мостах через Стир. Здавайте їх мені на метал
Mr.X до Залізничник Показати IP 10 Серпня 2011 08:01
Дай тилифон. До тибе прийдуть. З миталом.
M Показати IP 9 Серпня 2011 17:05
Протягом вже більш як 12-ти років, говорять, що ось-ось той міст добудують. Як тільки приходить новий мер, так щось починає ворушитись. Місяць-два роблять вигляд, що щось роблять і все. Якщо вже добудують той міст, то честь і хвала лучанам, що задовбали своїх лінивих мерів.
VSC Показати IP 9 Серпня 2011 17:06
Третье фото сверху. Романюк позирует на памятник лучшему меру. Содрал позу или у Дюка, или у В.И. Ленина.
builder Показати IP 9 Серпня 2011 17:32
Та замучитеся ви по тому мосту ходити! А особливо бабусі, яким на Варшавку або назад на вокзал потрібно. На такі мости, в цивілізованих країнах, ліфти ставлять, а тут лише-б до "дати" встигнути і міського голову пропіарити! Ви подивіться - працівники, начальники ... щось обговорюють, а мер з пресою:))) Грошей не вистачає?! Знову буде Климчука просити, щоб допоміг, а сам ... ну як завжди! :)
Куваев Показати IP 9 Серпня 2011 17:44
К чему такая спешка, ведь это объект повышенной опасности. Нужно о людях думать, которые этим мостом пользоваться будут, а не о тех, кто на мерсах разъезжает.
Metaller Показати IP 9 Серпня 2011 18:03
люди, чому стільки злості і жовчі? Міст роблять, процес пішов - чим всі незадоволені? Невже краще було зробити як Шиба - розібрати і здати на металобрухт? Та честь і хвала Романюку, що взявся і доводить до пуття, те що його попередник не зміг! Що робилось в Луцьку останні 5 років? Відповідь - нічого! Зараз зд міст будується, дороги також, центр ремонтується, ліхтарі поставили, мости підремонтували... Але ж нашим людям все-рівно не догодиш!
ДОК до Metaller Показати IP 20 Серпня 2011 17:45
про дороги можна помовчати от наприклад на грибоєдова кусок зробили а кусок це тіпа хай хтось другий доробить і ще багато таких кусків є
Я Показати IP 9 Серпня 2011 18:05
Молодець Микола Ярославович. Перший мер, який хоть щось робить.
ліберал2 Показати IP 9 Серпня 2011 19:44
Якось трохи дивно.. до Дня Незалежності залишилось якихось два тижні, а Кривицький надумав проект змінювати..
депутатка Показати IP 9 Серпня 2011 20:17
VSCу. Романюк ніколи не позує. Він доведе до пуття міст, бо робить все, що пообіцяв. А тобі б не бажано було б ходити на український сайт зі своїми плоскими, як цегла, кацапськими гостротами. Знайди собі москальський сайт і хоч ночуй в ньому.
VCS до депутатка Показати IP 10 Серпня 2011 08:19
А вже точно не "депутаткам" вказувати і говорити, кому на який сайт заходити і що писати! Ви від якої партії "депутатка"?! :) Може з приймальні Романюка? :)
VSC до депутатка Показати IP 10 Серпня 2011 13:12
Не в бровь, а в глаз?
Перехожий Показати IP 9 Серпня 2011 20:57
"Ревізія" проводиться каналізації, а Техніко-економічні розрахунки в проєктно-кошторисній документації- шановний ВЕЛИКИЙ професіонал -Кривицький!
taras1986 до Перехожий Показати IP 10 Серпня 2011 15:35
+100%
лн Показати IP 10 Серпня 2011 11:55
кому як не Кривицькому знати що скільки коштує іскільки на цьому можна наварити а щодо "дати" то совок у їхніх головах назавжди
NFK Показати IP 10 Серпня 2011 12:30
Cправжні казнокради Романюк-Кривицький, а ще раніше говорили, що вони все добре порахували і треба тільки така сума на побудови моста. Апетит приходить під час їжі - хочвть ще. Нехай ще раозкажуть про Театральний майдан, куди вбухали 3 млн в 400 кв. метрів, звчиайно, свій же "ЛАД" робить = відкати гарантовані, можна не переживати.
M Показати IP 10 Серпня 2011 13:35
Ремонт драму і театрального майдану робить не Романюк і не міська-обласна влада. Це робиться коштом приватного підприємця зі столиці.
так до M Показати IP 10 Серпня 2011 13:48
1 млн підприємця і 1,8 млн з бюджету, як заявила міська рада
укб до M Показати IP 10 Серпня 2011 20:02
ремонт драму - сугубо кошти обласного та деожавного бюджету.
Мангуст Показати IP 10 Серпня 2011 21:20
А хто робить ремонт автостанції? Був сьогодні, так дивно, вставили вікна пластикові на пінку і відразу обшивають все, ніхто нічого взагалі не робить, просто обшивають поверху, щоб нічого не видно було і все. І це така тепер технологія? Цікаво скільки зим такий ремонт простоїть, коли ці всі стики почнуть наскрізь зимою промерзати?...
Волиняка Показати IP 11 Серпня 2011 00:04
Ігор Палиця - підприємець з Волині, на іст-фаці штани протирав, а тепер голова наглядової ради ВНУ. І бруківку за кошти бізнесу його батька викладає. Хоче в нову ВР йти від Луцька - думаю ризиковано. Та бруківка хоч людям буде - вже добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus