USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Місцеві вибори 2020: як голосують на виборчих дільницях у Луцьку

25 Жовтня 2020 10:51
У Луцьку 25 жовтня о восьмій ранку відкрилися виборчі дільниці. На цих виборах лучани обирають депутатів Волинської обласної ради, Луцької районної ради, Луцької міської ради та Луцького міського голову.

Виборці мають заповнити відповідно чотири бланки різних кольорів:

- блакитний колір – вибори депутатів обласної ради;

- світло-зелений колір – вибори депутатів районної ради;

- світло-жовтий колір – вибори депутатів міської ради;

- світло-рожевий колір – вибори міського голови.

Щоб проголосувати за партію, у пустому квадраті бюлетеня – напроти обраної політичної сили – потрібно поставити будь-яку позначку. Згодом треба обрати кандидата в депутати від цієї партії та вписати його номер у квадраті з трафаретом.

Читайте також: Як правильно заповнити виборчий бюлетень: позначки і цифри

Волевиявлення лучан триватиме до 20.00.

Округ №4

Мешканці мікрорайонів ЛПЗ та Гнідава мають змогу проголосувати, зокрема, на виборчій дільниці 071030, що розташована в гімназії №14 імені Василя Сухомлинського.

При вході до дільниці виборці мають продезінфікувати руки. Також їм відразу вимірюють температуру, а забудькуватим – ще й безкоштовно нададуть маску.
Як розповіла голова виборчої дільниці Лілія Галас, станом на 10 ранку вже проголосували понад 80 містян. Загалом по списку ЦВК нараховується 2308 виборців. Таких, що змінили місце голосування, тут немає. Із домівок голосуватимуть дев’ятеро осіб з інвалідністю. Своєю чергою, заяв від людей, які знаходяться на самоізоляції через коронавірусну хворобу, з проханням проголосувати з дому не надходило.
«Люди знають, як голосувати, як потрібно заповнювати бюлетені. Ідуть зі своїми ручками та масками. Виборці обізнані, за допомогою звертаються дуже рідко, адже готувалися і свідомо йдуть на вибори», – сказала вона та додала, що очікують, аби проголосували хоча б 40% виборців.

Порушень на дільниці не зафіксовано.
Біля школи лучани також мають змогу відповісти на п’ять запитань від Президента України Володимира Зеленського.
Активно голосують лучани і на дільницях, що в мікрорайоні ЛПЗ. Як і скрізь, при вході заміряють температуру, на дільниці всі в масках, працівники спостерігають за дотриманням дистанції.

Зауважимо, що при вході на дільницю, що на бульварі Дружби народів, 13а навіть утворилась черга. Адже з метою дотримання дистанції громадян запускають по черзі.
Округ №2

Лучани, що мешкають на вулицях Докучаєва, Львівській, Потебні, Супутника, Тимірязєва, Цегельній і Чекаліна, голосують на виборчій дільниці №071031, що в Луцькому вищому професійному училищі будівництва та архітектури.

Як повідомила голова дільниці Світлана Володимирівна, станом на 10.00 проголосували вже 73 людини.
«По списках у нас 2179 людей, 19 із яких голосуватимуть удома. Сім осіб змінили місце своєї виборчої дільниці», – сказала вона.

Також наголосила, що всім виборцям при вході до приміщення вимірюють температуру, пропонують і маску, і ручку.

Жодних порушень на дільниці не зафіксовано.
Читайте також: «Маю обережний оптимізм, що виборці оберуть людей, які готові взяти на себе відповідальність за місто», – Ігор Поліщук

Округ №7

Триває волевиявлення містян на дільниці №071035, що в ліцеї №3. Тут голосують виборці, що проживають на вулицях Богдана Хмельницького, Даргомижського, Заповітній, Затишній, Іова Кондзелевича, Ковельській, Короленка, Коцюбинського, Кривий Вал, Набережній, Романюка, Івана Франка, Чайковського та Шевченка.

Голова дільничної виборчої комісії Лариса Тодорук розповіла, що загалом по списку дільниця нараховує 2028 людей, 11 з яких голосують удома.

«Станом на 12.00 в нас проголосували 222 людини – це 11% від загальної кількості. Явка непогана, люди активно йдуть і голосують», – зазначила вона.
За її словами, виборців, які змінили свою виборчу адресу, на дільниці немає, натомість троє людей виключили зі списку – вони захворіли і знаходять у лікарні, де й голосуватимуть.

«Скарг не було. Поки все спокійно. Проблема – тільки в новій системі бюлетенів. Люди не розуміють, як заповнювати ті бюлетені. Ми їм додатково все пояснюємо», – сказала Лариса Тодорук.

Вона закликала лучан приходити до дільниць і голосувати: «Якщо ми будемо пасивні, то нічого в нашому житті не зміниться. Я раджу йти і голосувати. Особисто я голосуватиму на дільниці №44 і обов’язково, коли буде менше роботи, поїду та віддам свій голос».

Зробити власний вибір і не перекладати відповідальність на інших закликав теж лучанин Денис.
«Треба йти на ці вибори, адже вони дуже важливі. Ми обираємо наших місцевих, районних, обласних депутатів, а також мера. Це наш вибір і наше майбутнє. Потрібно бути свідомими», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Екзитпол Показати IP 25 Жовтня 2020 19:03
Де дивитися результати виборів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus