USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місцеві вибори-2020: що не так із бюлетенями і як не заплутатись

23 Вересня 2020 09:14
На розгляді у Верховної ради вже лежить новий закон № 4117 від 18.09.2020 «Проєкт Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України особливо небезпечних і небезпечних інфекційних захворювань, та вдосконалення окремих положень виборчого законодавства».

До виборів трохи більше місяця. Якщо закон приймуть, то підрахунок буде по-новому, якщо ні, то по-старому (ну як по-старому, по тому закону, що прийняли у липні), повідомляє координатор проєкту miiholos.ua Дмитро Лубкін, передає 24 канал.

У чому ж основна новація закону?

«У виборчому бюлетені з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також депутатів міської, селищної, сільської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради виборець, визначивши організацію партії, за яку він голосує, у порожньому квадраті навпроти назви цієї організації політичної партії робить позначку «плюс» (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення, а у квадраті із нанесеним трафаретом для написання номера кандидата може вписати порядковий номер кандидата у депутати, якого він підтримує.

Якщо виборець у квадраті із нанесеним трафаретом для написання номера кандидата у депутати зробив позначку не по трафарету, але із якої можливо встановити дійсне волевиявлення виборця, вважається, що такий виборець підтримує кандидата, номер якого зазначено.

Якщо виборець зробив запис (позначку) із зазначенням номера кандидата в депутати, якого підтримує, у квадраті з нанесеним трафаретом для зазначення номера кандидата, але не зробив позначку «плюс» (+) або іншу в порожньому квадраті для волевиявлення щодо організації партії, вважається, що такий виборець проголосував і за відповідну організацію партії.

Якщо виборець у квадраті з нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати зробив позначку «плюс» (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення, але із якої неможливо встановити волевиявлення виборця за окремого кандидата в депутати у територіальному виборчому списку, вважається, що такий виборець підтримує весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від цієї організації партії без надання підтримки окремому кандидату.

Якщо виборець у квадраті із нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати зробив позначку «плюс» (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення, а у квадраті для волевиявлення щодо організації партії вписав номер кандидата в депутати, вважається, що такий виборець підтримує весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від організації партії без надання підтримки окремому кандидату.

Якщо виборець у квадраті з нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати зробив позначку «плюс» (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення, а у квадраті для волевиявлення щодо організації партії вписав неіснуючий номер кандидата в депутати, вважається, що такий виборець підтримує весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від організації партії без надання підтримки окремому кандидату.

Якщо виборець у квадраті з нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати вписав неіснуючий порядковий номер кандидата в депутати в територіальному виборчому списку або зробив іншу позначку, вважається, що такий виборець підтримує весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від організації партії без надання підтримки окремому кандидату», – вважає Дмитро Лубкін.

Результати виборів стають все більш непередбачуваними та хаотчно-спонатнними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 23 Вересня 2020 10:03
І хто ж приймав цей Закон,чи не ті,кого ви обрали.Тоді радійте і тіштеся.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 10:11
самі то зрозуміли, що написали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus