USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міжнародним «партнерам» вигідно, щоб Україна жила в борг, – Ігор Палиця

27 Листопада 2020 11:58
Представники Міжнародного валютного фонду беруть на себе повноваження диктувати Україні, якою має бути податкова політика.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» сказав лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, повідомляє УНІАН.

«Виступає чиновник МВФ і каже: ми проти того, щоб Україна скасувала податок на прибуток і вводила податок на виведений капітал. Так працює вся Прибалтика, Грузія. Це означає, що підприємства зможуть не платити з доходу податок на прибуток, а якщо вони використовують кошти на розвиток й інвестиції, збільшуючи потужності, робочі місця, ВВП держави, вони платять нуль податку. Якщо вирішили взяти дивіденди – платять 8-9% податку. Нам забороняють наші зовнішні партнери це робити. Тому що їм вигідно, щоб Україна жила в борг», − сказав Ігор Палиця.

Політик зазначив: з 2005 року Україна все більше й більше стає залежною від позичань. І в бюджеті наступного року знову передбачено понад 700 мільярдів гривень позики. При цьому за 10 місяців цього року Україна позичила 15,9 мільярда доларів, а віддала 16,6 мільярда.

«Нам ніхто нічого не подарував! Нас вчать жити в борг, щоб наші діти, наші внуки і правнуки віддавали те, що позичила держава. Досить так жити, ми повинні отримувати доходи в бюджет від внутрішнього валового продукту, від нашого українського бізнесу, а не від позик», − наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
65 Показати IP 27 Листопада 2020 12:10
Правильно сказав. Ніхто з інших країн не прагне, щоб ми жили добре і ніколи не прагнув. Тому нас у 2014 спеціально розшатали, а ми повірили, що з якогось доброго дива нас полюбила Європа і Америка. Тепер вони раптом дуже полюбили Білорусію.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2020 13:20
Невже прозрівають люди ? але так багато мінусують... Та МВФ жде коли ми розвалимось розпродамось. а таке не за горами як будемо такими темпами позичати. Польщі так дають допомогу економіці а нам під проценти. незважаючи що бідна країна ще й війна.
К.лучанин до Анонім Показати IP 27 Листопада 2020 16:35
Мінусують із ботоферми! Але на них уваги не звертайте, це нуль. Ще Азаров ( а це досвідчений був премєр!) говорив що не слід брати в борг у МВФ, а він так і поступав бо був з розумом на відміну від тнинішних соросят-непрофесійних. Я чув його інтервю. Для стабілізації економіки України він радить років 3-5 не плати борги, потім коли економіка піде на плюс , почати розраховуватись. І таким чином можна буде вийти із цієї катастрофи. І він правий на 100% ! Для цього треба Зеленському набрати професійний уряд.
Клава Показати IP 27 Листопада 2020 14:01
міжнародне право не убезпечило Україну від анексії-окупації. Де списання боргів ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus