USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Мобілізація» за кордоном. У Польщі попереджають про фейки РФ проти українців

3 Лютого 2023 17:43
У Польщі розпочалася кампанія дезінформації щодо українських біженців, попереджають громадян в уряді країни. Фейки пов’язують із бажанням РФ викликати ворожість до українців.

Про поширення повідомлень щодо біженців з України TRAVEL РБК-Україна розповідає з посиланням на euractiv.com.

Про те, що у Польщі почали поширювати неправдиву інформацію щодо українців, попередив урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору країни Станіслав Жарін.

Він розповів про випадки потрапляння листів на електронну пошту поляків, а також листівки, розклеєні на вулицях польських міст, згідно з якими Департамент міжнародних справ та міграції МВС та Управління у справах іноземців збирають інформацію про українських біженців, які мешкають у Польщі.

«Зміст цих прокламацій, які є явно сфабрикованими листами, є припущенням про те, що польська держава збирає дані про українців, які постійно проживають у Польщі. З цього змісту виходить, нібито Польща готує базу даних для майбутньої мобілізаційної акції, яку передбачається провести у Польщі», – розповів чиновник.
За словами Станіслава Жаріна, аналогічні кампанії з дезінформації відбуваються в Україні та Литві, і вони можуть бути пов’язані з РФ.

«Це явна пропозиція російської сторони, яка є частиною різних кампаній, розрахованих на те, щоб спровокувати взаємну ворожість між українцями та суспільствами у країнах, де вони наразі проживають», – зазначив політик.
«Ми оцінюємо, що йдеться про підготовку більш серйозної кампанії у міжнародному масштабі. До неї можуть бути залучені кілька західних країн, і ми, безумовно, бачимо, що перші етапи вже проходять у Польщі, звідси й моє попередження», – сказав він.

З 24 лютого 2022 року 9,57 мільйона українських біженців перетнули кордон із Польщею. На сьогодні до України повернулося 7,71 мільйона людей. У Польщі залишаються 3 мільйони українців у Польщі, включаючи тих, хто там проживав до війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Лютого 2023 01:13
а не завадило б потрясти тих хитрожопих, що звалили, або конфіскація того майна, що маєш в Україні і ти вільний на всі чотири сторони,або вертайся захищати неньку. Прилаштувалися там в надії,що дурніші тут їх хати будуть захищати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus