USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мода 1912 року: якими образами надихалася костюмерка фільму «Титанік»

23 Січня 2022 21:15
Часто костюми в кіно не відповідають дійсності, але під час роботи над фільмом «Титанік» 1997 року художниця з костюмів Дебора Лінн Скотт чудово передала дух едвардіанської епохи через реалістичність вбрань головних героїв. Адже недаремно вона отримала за свою роботу над цим фільмом «Оскар».

У «Титаніку» дія відбувається 1912 року, під час так званої прекрасної епохи. Саме в цей період моди почали виходити пишні багатошарові спідниці, турнюри та криноліни, пише ТСН.

Проте стали популярні сукні простого S-подібного силуету із прямими спідницями. Їх доповнювали капелюхами з широкими крисами, пір'ям та бантами, рукавичками й туфлями на невисоких підборах.
Також особливо популярними були жіночі костюми, що складалися з довгої спідниці та жакета. Традиційно їх доповнювали блузами з комірами-стійками та жабо. Такий костюм вважався повсякденним, жінки його одягали для прогулянок чи подорожей. Нерідко костюми відшивали з тканини з принтом, особливо популярною була смужка і клітинка, які також нові для того часу. Декором у таких костюмах часто ставали великі ґудзики та оздоблення з темнішої тканини, наприклад, на манжетах та лацканах.

Прекрасним прикладом такого образу став костюм головної героїні фільму, коли вона щойно приїжджає на «Титанік». Вбрання складалося з того самого модного смугастого костюма і величезного капелюха.

Для створення костюма Дебора Лін Скотт використала образи модниць тих років, як-от на фото зі старого журналу Les Modes за 1912 рік, яким вона надихалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus