USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Молдова запросила в України інформацію про політиків-утікачів

18 Червня 2019 17:22
Нова влада Молдови розшукує лідерів двох партій, які втекли з країни. Перевіряється можливість їхньої втечі через Одесу, пише Кореспондент з посиланням на ТАСС.

Міністр внутрішніх справ Молдови Андрей Нестасе запросив в України інформацію про можливості втечі через Одесу глави колишньої правлячої Демократичної партії Молдови олігарха Володимира Плахотнюка і лідера партії Шор Ілана Шора. Про це він у вівторок, 18 червня, заявив у парламенті, коментуючи розслідування зникнення цих політиків після зміни влади в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВТЕЧА ОЛІГАРХА ПЛАХОТНЮКА З МОЛДОВИ: ЯК ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ УКРАЇНИ І ПОРОШЕНКА

«Плахотнюк і Шор – партнери по бізнесу, партнери в політиці, партнери в узурпації влади. І вони повинні відповісти за свої діяння. За даними МВС, вони не покидали територію Молдови. Тому ми просимо українських колег повідомити, чи скористалися ці особистості коридором через Придністров’я, де наша країна не має механізмів контролю кордону», – сказав Нестасе з трибуни парламенту.

Міністр також не виключив, що Плахотнюк і Шор могли виїхати по «спеціальному коридору в аеропорту Кишинева», який, за його словами, був створений колишньою владою «для бандитів». «Але про це ми будемо говорити пізніше, коли у нас налагодиться співпраця з прокуратурою», – уточнив Нестасе.

У вівторок глава МВС Молдавії направив запит до Генеральної прокуратури з вимогою відкликати парламентську недоторканність з Плахотнюка у зв’язку з висунутими проти нього звинуваченнями в узурпації влади.

Про те, що Плахотнюк і Шор втекли з країни через Одесу, повідомив у понеділок президент Ігор Додон.

«Поки всі дивилися в п’ятницю ввечері на відліталі з аеропорту Кишинева приватні літаки, ні Шора, ні Плахотнюка в Молдові вже не було. За моїми джерелами, Шор зник елегантно і по-англійськи. Зібрав своїх соратників, керівників структур, компаній і територіальних організацій, заявив: «Ми – переможемо!» – і оголосив 15-хвилинну перерву. За три години присутні зрозуміли, що продовження зборів не буде», – розповів президент в ефірі місцевого телеканалу. За його словами, Шор і Плахотнюк «втекли в Придністров’я, а кінцевий пункт був – Одеса, звідки вони вже і розлетілися в різні частини світу».

Раніше Плахотнюк повідомив у соцмережі, що покинув країну, «щоб забезпечити безпеку собі і своїй сім’ї». Він пообіцяв повернутися, щоб продовжити боротьбу з нинішньою владою в опозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus