USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Втеча олігарха Плахотнюка з Молдови: як це стосується України і Порошенка

15 Червня 2019 22:23
Про те, як політична ситуація в Молдові стосується України та які це матиме можливі наслідки, розповів у своєму Телеграм-каналі ексзаступник голови адміністрації президента, юрист Андрій Портнов.

Як зазначив Портнов, там втратили владу друзі і партнери Петра Порошенка, зокрема глава Демократичної партії Молдови та донедавна «тіньовий господар» країни Влад Плахотнюк, для яких він іноді реалізовував низку особистих примх і завдань.

Однією з них, зокрема, була незаконна видача Україною Молдові і подальше засудження там на тривалий термін українського бізнесмена Вячеслава Кобалева (Платона). Аби це вдалося здійснити, за вказівкою Порошенка було спеціально анулювано український паспорт бізнесмена і за рішенням суду, що не вступило в дію, чартером відправили його до Кишинева.

«Ми, звичайно, знайшли цього хлопця у в'язниці цієї країни і направили в Державне бюро розслідувань України заяву про розслідування участі Порошенка і Грицака в цьому ганебному злочині», - наголошує юрист.

Крім того, зауважує Портнов, на прохання команди Порошенка Молдова не видає Україні суддю Чауса, відомого тим, що під час обшуку у нього в городі виявили трьохлітрові банки з грішми.

«У рамках справи судді Чауса слідчим органам належить також вивчити, хто і за яких обставин забезпечив його виїзд без прикордонного контролю.

Найближчим часом ми будемо висвітлювати і програмувати цю тему на юридичні рішення», - додав Портнов.

Як повідомлялося, у Молдові після масштабних протестів уряд пішов у відставку. Як зазначається, уряд на чолі з Павлом Філіпом в повному складі мирно передав владу коаліції під керівництвом Майї Санду. Після того, як демократи оголосили, що вони знаходяться в опозиції, кілька приватних літаків злетіло з аеропорту Кишинева. Зокрема, глава Демократичної партії Молдови та донедавна «тіньовий господар» країни Влад Плахотнюк у п’ятницю залишив країну через Придністров’я, а згодом через Одесу та Київ виїхав до Лондона.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Молдови Майя Санду заявила, що втікачам не вдасться заховатися за кордоном. «Вони не будуть жити спокійно. Я бачила деяких румунських політиків, які виїхали в Коста-Ріку і було екстрадовані. Зараз дуже важливо відшукати гроші і спробувати повернути їх», – сказала Майя Санду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тор Показати IP 16 Червня 2019 00:18
От яби і порошенку прийшов пісец з його мільярдами.
ххх Показати IP 16 Червня 2019 09:29
а ще краще на кіл....в прямому ефірі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus