USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Регіонали послали свободівку на три букви. ФОТО

21 Лютого 2013 14:05
На три букви російського алфавіту «Ы», «Ё» и «Ъ» послали нардепа від «Свободи» Ірину Фаріон члени «Молодих регіонів» з побажанням «бути толерантнішою».

З нагоди Міжнародного дня рідної мови молоді луганські «регіонали» висловили своє обурення діяльністю Ірини Фаріон за допомогою кубиків і букв.
Про це пишуть «Коментарі».

Таким чином «регіонали» висловили свою незгоду «зі спробами мовних дискримінацій проти російськомовного населення», що йдуть від «Свободи».

Зокрема, луганських «регіоналів» обурив законопроект про функціонування української мови як державної та порядок використання інших мов, який опозиціонери на чолі з Фаріон зареєстрували в січні.

«Одне з абсурдних положень проекту – стаття 17, згідно з якою не можна відправляти телеграми, написані з використанням літер російського алфавіту. Опозиціонери вважають, що писати телеграми можна тільки українською мовою або іноземною, але в цьому випадку користуватися тільки українською чи латинською абеткою. Таким чином, фактично забороняється використання букв російського алфавіту, які не співпадають з українським – «Ы», «Ё» и «Ъ», – заявили в Партії регіонів.

За словами депутата Луганської обласної ради, голови ЛОО ВМГО «Молоді регіони» Олега Акімова, у російськомовного населення викликає обурення той факт, що група опозиційних депутатів намагається спотворити історію, створюючи міф, що російська мова – це «мова окупантів». «Партія регіонів виступає на захист демократичних прав та свобод українців і не дозволить націоналістам загнати нас у «мовну» безвихідь», - резюмував депутат.

Нагадаємо, у 2012 році в Україні став чинним Закон «Про засади державної мовної політики», який передбачає, що в 13 регіонах України російська мова отримує статус регіональної, який практично прирівнює її до державної.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Макар Показати IP 21 Лютого 2013 14:52
Окупанти ображаються,коли їх називають окупантами.
зaгрeб Показати IP 21 Лютого 2013 14:55
Русиш шв.йне дают жизни.Гусский язик, язик пяниц .Мнение луганских нас неинтересует.
анонімус Показати IP 21 Лютого 2013 15:35
офіс луцьких "молодих регіонів" - в вду. ласкаво просимо.
))) Показати IP 21 Лютого 2013 15:45
я ж говорю, фаринка на жирика похожа диагнозом
Лучанка до ))) Показати IP 21 Лютого 2013 16:09
Ага її місце рядом зі мною в Ліпинах.
Олежик Показати IP 21 Лютого 2013 16:06
Луганська студентота страдає фігньою замість того щоб вчитись...З нашою владою далеко підуть. Хоча дядьки "под трідцатнік" якщо ще на ригіонів смахують, то уж на молодих аж ніяк... Загалом дуже потрібна стаття волинському читачеві.
вільний Показати IP 21 Лютого 2013 16:16
Росіяни це наші нащадки перемішані з татарами.Тобто наші менші брати.А тому не повинні нас повчати.Наша нація їх породила.Російськомовні будьте толерантні! Визнайте домінування мови титульної нації! А так... Росія велика, хоча і штучно насильницьки створена.
Оксана Показати IP 21 Лютого 2013 16:40
В нашій країні побажання бути толерантнішою це те саме, що мовчати коли тебе гвалтують. Нехай молоді регіони й мовчать, а ще краще повернуться на схід, спакують валізи і їдуть туди де їхню рашен мову не ображають. бач які образливі...
КАРП БУЛЬБА Показати IP 22 Лютого 2013 00:31
Пробачати їх - ми ж не можемо на обділених ображатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus